A remény az erőforrásunk – Találkozót tartottak a szatmári egyházmegye egyháztanácsosai

Külhoni – 2024. január 29., hétfő | 9:00

Huszadik alkalommal tartották meg az egyháztanácsosok találkozóját január 19–20. között a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében. Ünneplés, hálaadás, reményteljes jövőbe tekintés adott keretet az Erdődhegyen tartott programnak.

A szatmári egyházmegye csaknem minden esperességéből érkeztek résztvevők az egyháztanácsosok találkozójára. A pénteki ismerkedő, megérkező körben a résztvevők megosztották egymással, hogy hogyan tudnak reményteljesen tekinteni a mai időkre, történésekre, és kifejezték örömüket a régi és új arcok láttán.

A találkozó súlypontja a szombat délelőtt elhangzó egyháztörténeti előadás volt. Orosz Krisztofer, az RMDSZ máramarosszigeti képviselője nemcsak előadóként, de egyháztanácsosként is volt jelen az eseményen. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye múltjából kiindulva az Egyház jövőképe felé vezette a hallgatóságot.

Az ezt követő kiscsoportos beszélgetés arról szólt, kinek milyen víziója van az Egyházról. A visszajelzésekben olyan kulcsszavak hangzottak el, mint személyes példaadás, áldozatvállalás, a mai kor adottságainak felhasználása, a jó csapat kialakításának fontossága, akik a plébános mellett állnak.

Az Egyházról felvázolt jövőképbe jól beleillett a délután elhangzó előadás és képes bemutató, melyet Sabău-Trifu Cristina egyházművész tartott Szatmárnémetiben, a Megmaradás Házában. Az egyházművész kiemelte a liturgikus terek esztétikus, áhítatra hangoló kialakításának fontosságát.

Az ünnepi zárószentmisén Schönberger Jenő püspök kifejezte háláját az egyháztanácsosok szolgálatáért, és buzdította őket a példaadásra, amely az értékek továbbadásának a legfontosabb eszköze.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria