Betegek világnapja Csíksomlyón

Külhoni – 2021. február 15., hétfő | 9:00

Február 11-e a Szűzanya lourdes-i jelenéseinek emléknapja, egyben 1992 óta II. János Pál pápa rendelkezése szerint a betegek világnapja. E napon a csíksomlyói kegyhelyen, a csodatevő szobor lábánál mutattak be ünnepélyes szentmisét és áldották meg a betegeket a jelen lévő világi és ferences papok Kerekes László segédpüspök és Tamás József nyugalmazott segédpüspök vezetésével.

A betegek világnapján Csíksomlyón Kerekes László segédpüspök celebrált szentmisét. Homíliájában az igazi keresztény értékrendre emlékeztetett, amelyben kiemelt helye van a szenvedőkkel való együttérzésnek.

Ferenc pápa a szenvedőkről egy katekézisében ezt mondta:

csak akkor nézhetünk valakire „felülről lefelé”, ha lehajolunk szenvedő felebarátunkhoz, kezünket nyújtva segítünk neki, hogy ismét talpra álljon. Ez az Egyház küldetése – elvinni Isten gyöngéd szeretetét a világba.

Ez máig folytatódik az Egyház életében – olvashattuk a Gyulafehérvári Főegyházmegye Facebook-oldalán közzétett betegek világnapi bejegyzésben, amely arra is felhívta a figyelmet, hogy a világjárvány ezt az üzenetet még időszerűbbé tette és teszi, hiszen ez az Egyház alapvető küldetése.

Kerekes László segédpüspök Tamás József nyugalmazott segédpüspökkel, a környékbeli papsággal és a ferences testvérekkel együtt mutatta be a betegek világnapi szentmisét. A szertartást a csíksomlyói ferencesek segítségével élőben követhette a főegyházmegye hívőközössége.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria