Elhagyhatta a kórházat Kovács Gergely gyulafehérvári érsek

Külhoni – 2021. február 16., kedd | 9:48

Február 15-én délután hazaengedték a csíkszeredai kórházból a gyulafehérvári érseket – tájékoztatta a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál szerkesztőségét Hurgoi János, az érsekség irodaigazgatója.

A főpásztornak jelenleg pihenésre van szüksége; az elvégzett vizsgálatok a rosszullét kiváltó okát nem tárták fel. Kovács Gergely érsek háláját fejezi ki a mentősöknek, a csíkszeredai megyei kórház orvosainak és asszisztenseinek a szakszerű és odaadó munkájukért, valamint köszöni a sok imát is, amelyet sokan felajánlottak érte.

Február 15-én délelőtt a csíkszeredai kórházba szállították a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztorát. Kovács Gergely érsek gyászmisét mutatott be a kászonaltízi plébániatemplomban Balázs György címzetes esperes, nyugalmazott plébános temetése alkalmával, amikor az áldozást követően szédüléses rosszullét fogta el.

Azonnal mentőt hívtak a helyszínre, ahol már stabilizálódott az érsek állapota, de úgy döntöttek, hogy a rosszullét okainak feltárása és további kivizsgálás céljából a főpásztort Csíkszeredába, a Megyei Kórházba szállítják.

A főpásztor egészségi állapotának alakulásáról a továbbiakban is tájékoztatást ad a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye – közölte az irodaigazgató, és arra kéri a híveket, hogy imáikkal segítsék a főpásztor mielőbbi gyógyulását.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Szőcs Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria