Szerzetesi találkozó a szovátai iskolanővéreknél

Külhoni – 2021. október 1., péntek | 14:08

A Boldogasszony Iskolanővérek adtak otthont szeptember 26-án a találkozónak, amelyen kilenc rend képviselői gyűltek össze a szovátai Mariánum-házban.

Ferences testvérek érkeztek Csíksomlyóról és Esztelnekről, ferences betegápoló nővérek Árkosról, mallersdorfi nővérek Székelyudvarhelyről, szociális testvérek és piarista szerzetes Csíkszeredából, pálos testvér Hargitafürdőről, jezsuita szerzetes Marosvásárhelyről, szalézi testvér Szombathelyről (aki épp családlátogatóban járt a vidéken), valamint jelen voltak a házigazda szovátai iskolanővérek.

A Boldogasszony Iskolanővérek közösségének új tagja, Regina nővér vállalta magára a szerzetesi találkozó megszervezését.

A baráti találkozás, játék, megosztás, beszélgetések után, a nap végén Urbán Erik OFM tartományfőnök mutatott be szentmisét.

Sárközi Sándor piarista szerzetes pedig a hivatásról osztotta meg gondolatait.

„A Szentlélek különös ajándékaként éltük meg a felszabadult beszélgetéseket a tájra nyíló domboldalon, az oltár körüli közösséget, a csodálatos napsütést...” – fogalmaz a beszámoló, amely teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Lázár Levente

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria