A Magyar Katolikus Rádió újra nyilvános műsorfelvételre hívja hallgatóit

Kultúra – 2022. május 30., hétfő | 12:05

Néhány hónap kihagyás után újra a kulisszák mögé invitálja az érdeklődőket a Magyar Katolikus Rádió. A közönségtalálkozó vendége Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz, akivel a tavaly novemberben bemutatott Magyar Passió című filmről beszélgetnek a budapesti D50 Kulturális Központban június 9-én.

Az 1950-ben játszódó filmben Leopold atya (Eperjes Károly) azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Leopold atyát azonban koholt vádak alapján letartóztatják, és volt diákját bízzák meg a megkínzásával. Eperjes Károly pályafutása során első alkalommal a film egyik főszerepe mellett a rendezői feladatokat is ellátta, erről is hallhatnak a közönségtalálkozó résztvevői.

A beszélgetésben részt vesz Soós Viktor Attila egyháztörténész, valamint Sztankó Attila, a máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa is, akik az események történelmi hátteréről osztják meg gondolataikat. A beszélgetés moderátora a rádió főszerkesztője, Szikora József lesz.

A közönségtalálkozó alkalmával a látogatók bepillanthatnak egy kicsit a film kulisszái mögé, és némi történelmi ismerettel is gazdagodhatnak.

„Régóta vártuk, hogy ismét személyesen találkozzunk a közönséggel, az elmúlt időszakban erre sajnos nem volt lehetőség” – szerepel a Magyar Katolikus Rádió ajánlójában.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt június 9-én 17.30-kor a D50 Kulturális Központban (Budapest, Damjanich u. 50.).

Forrás és fotó: MKR

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria