Egy római székhelyű liturgikus folyóirat az eucharisztikus kongresszusnak szentelte legújabb számát

Kultúra – 2021. szeptember 7., kedd | 12:45

A La vita in Cristo e nella Chiesa című olasz nyelvű liturgikus folyóirat az idei szeptember–októberi számát a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak (NEK) szentelte. A lapban több oldalon keresztül olvashatók a kongresszust ismertető cikkek, többek között Erdő Péter bíboros, prímás és Pákozdi István teológus, plébános egy-egy oldalas ismertetője is.

A borítón a Szent István-bazilika látható. A lapban hét pontban kérdések és válaszok olvashatók a NEK meghirdetéséről, lebonyolításáról, illetve arról is, mi lesz a program után, milyen gyümölcsei lehetnek a kongresszusnak.

A cikkek végén színes képeken bemutatják a kongresszus liturgikus ruháit – a fehér hímzett miseruhát éppen a bíboros tartja. Látható egy paolinus nővér is, aki készíti, hímzi azt. Megtiszteltetés a paolinus nővéreknek – akik könyvkiadással és liturgikus eszközök, paramentumok, püspöki kellékek készítésével foglalkoznak –, hogy ők készíthették a kongresszus ruháit.

Az egyik ismertetés utolsó mondata: „Reméljük, hogy a kongresszus Magyarország számára a katolikus hitben való újjászületést fogja jelenteni, aminek hatása jelentős lesz a társadalomra nézve is, az ateisták, a közömbösök számára, megújulás az Eucharisztia hitében és a reménységében.”

Forrás és kép: Pákozdi István plébános

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria