Hetedszer turnézott Ausztriában a Vox Mirabilis Kamarakórus

Kultúra – 2017. december 22., péntek | 12:30

Hetedik alkalommal kapott meghívást a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus Ausztriába december 16-án és 17-én. Az elmúlt években Bécsben, Salzburgban, Badenben és Kirschschlagban koncerteztek.

Az idén először Bécsben léptek fel karácsonyi műsorral, aztán Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) utaztak. A 13. századi, román stílusú prépostsági főplébánia-templom különleges eseménynek adott otthont: Franz Scharl bécsi segédpüspökkel együtt ünnepelte a karácsonyt a magyar katolikus közösség. Erre az ünnepre kapott meghívást a Vox Mirabilis Kamarakórus.

„A püspöki szentmisén az összegyűlt magyarok lelkesen és nagy örömmel énekelték velünk a magyar karácsonyi énekeket, a magyar kórusművek hallatán könnyes szemmel mondtak köszönetet” – számolt be a kórus, akiket a segédpüspök meghívott a következő ünnepi alkalomra is. Az egyik legszebb élmény az énekesek számára az volt, hogy a tavaly elhunyt Takács Nándor székesfehérvári megyéspüspök egyik karácsonyi művét adhatták elő a kiváló akusztikájú helyszínen.

A Vox Mirabilis Kamarakórus egyedülálló műsorral készül minden évben az ausztriai hangversenyekre, még ősbemutatóval is megajándékozták a közönséget.

Forrás és fotó: Vox Mirabilis Kamarakórus

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria