Idén először rendezik meg az Orgonák Éjszakáját

Kultúra – 2019. június 30., vasárnap | 13:01

Első alkalommal rendezik meg az Orgonák éjszakáját Magyarországon. Július 20-án egyszerre szólal meg a hangszerek királynője országszerte a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében. Az eseményhez szervezőként is lehet csatlakozni, a jelentkezők nyereményjátékban is részt vesznek.

A Filharmónia Magyarország hagyományteremtő céllal rendezi meg az Orgonapont koncertsorozathoz szervesen kapcsolódó Orgonák Éjszakája elnevezésű országos zenei eseményét július 20-án. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az orgonához kapcsolódó zenei élmények kimagasló kultúraformáló erejére, valamint az, hogy értékes ismereteket közvetítsen a hangszer történelmével, működésével, építésével és jövőjével kapcsolatosan.

Az idén először megrendezendő orgonás ünnepen a központilag szervezett nagy koncertek mellett a Filharmónia Magyarország lehetőséget biztosít saját szervezésű, orgonához kapcsolódó események társulására is.

A hét kategóriában regisztrálható események szervező-közösségei között a Filharmónia Magyarország nyilvánosan kisorsol három értékes nyereményt.

A kategóriák között szerepel orgonakoncert, orgonabemutató, társművészetek és egy rekordkísérlet is, amelynek célja, hogy a Kovács Szilárd orgonaművész által erre az eseményre komponált művét a lehető legtöbb orgonán egyszerre szólaltassák meg július 20-án.

Jelentkezni az orgonak.ejszakaja@filharmonia.hu e-mail-címen lehet, regisztrálni pedig ITT. További információ a www.filharmonia.hu weboldalon.

Forrás és fotó: Filharmónia Magyarország

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Kovács Szilárd