Kép a tükörben – Beszélgetés keresztnevekről és védőszentekről a Katolikus Rádióban

Kultúra – 2022. november 15., kedd | 11:24

Keresztnevekről és védőszentekről szól a Katolikus Rádió Kép a tükörben műsora november 19-én, Bethlenfalvy Gábor Névnapok és szentek című könyve kapcsán.

Honnan ered a keresztnevem, ki a védőszentem? Milyen bérmanevet, illetve bérmaszentet válasszak? Mi legyen a neve a születendő gyermekemnek? Milyen névhez milyen védőszent tartozik? – ilyen kérdések megválaszolásához nyújthat segítséget egy vadonatúj kötet, mely a Magyarországon gyakran előforduló keresztnevekhez tartozó szenteket mutatja be.

A Kép a tükörben november 19-i adásában a Névnapok és szentek könyve című kötet szerzőjével, Bethlenfalvy Gáborral és a színes illusztrációk készítőjével, Kállai Nagy Krisztinával hallhatnak beszélgetést. A mű több mint száz szent életéről közöl egy-két oldalas ismertetőt. A szerzők törekvése, hogy minél szélesebb kör megismerje a Magyarországon elterjedt keresztnevekhez tartozó védőszenteket.

Szó lesz többek között arról, hogy mit tegyünk, ha gyermekünk számára választott névhez ismeretünk szerint nem tartozik védőszent; mit jelent egyáltalán a védőszent fogalma; ajánlhatjuk-e a Névnapok és szentek könyvét gyerekeknek, vagy gyerekekkel közös nézegetésre, olvasgatásra; valamint arról is, hogy hasznos lehet-e a könyv azok számára, akik névválasztáshoz szeretnének ötletet meríteni.

Keresztnevekről és védőszentekről szól tehát a Kép a tükörben a Magyar Katolikus Rádióban november 19-én 11.04-kor.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria