Megjelent Madassery Benvin Sebastian SVD Belső Gerinc című könyve

Kultúra – 2016. december 20., kedd | 9:00

„Belső Gerinc” című könyvében Madassery Benvin Sebastian verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek (PMM) magyarországi igazgatója különleges lelki utazásra hívja az olvasót. A kötetet Bágya János, a PMM munkatársa mutatja be.

A könyv a tapasztalat egyszerűségével, ugyanakkor a Lélekből táplálkozva íródott. Könnyed hangvételű, jókedvű írás, ami a karácsonyfa meghitt fényei mellett vagy a strandon napozva is jó olvasmány. Hiteles korkép, amely kultúraközi megállapításokkal, lelki tanácsokkal igyekszik utat mutatni a modern kor világpolgárának. Madassery Benvin Sebastian megtörtént események elbeszélésével világít rá arra, hogy Isten mindennap köztünk él és a legfurcsább eseményekben is egyértelmű jelekkel kísér személyes utunk során.

A történet egy indiai csibész, kamasz fiú csonttörő pálfordulásával kezdődik, ami harcias igazságkeresésben, majd hosszas megbékélésben teljesedik ki és a szeminárium kapujáig vezet. A szép emlékekkel teli ifjúkor történetei fontos emberi kapcsolatokra hívják fel a figyelmet. A hangsúly a tiszteleten és a megbecsülésen van, amit a tapasztaltabb embertársaink iránt mutatunk.

Az egykori csibész fiú elbúcsúzik a sportpályától, a kedvenc horgászhelytől és útnak indul Magyarország felé. Egy hitetlen útitárssal az üres templomig „repül”, miközben Isten számos ajándékát megtapasztalja.

A papi szolgálat során szerzett élmények elbeszélései már mélyebbre vezetnek: megnyitják a mennyei kincsek tárházát és lassan becsukják az értékesnek tűnő, de mulandó javak kamráját. A történetek által az olvasó is átéli a küzdelmet a kitartó kényelemvággyal és a lustuló szorgalommal, rájön, mi akadályozza a boldogságot és az igazi kikapcsolódást. Végül más emberek példáiból tanulva eljut a döntésig, ami csendért kiált.

A csendben Madassery Benvin Sebastian bevezeti az olvasót a test és lélek harmóniájának világába, melyben együtt mozog a test és nyugszik meg a lélek a szemlélődés, a koncentrálás és a meditáció által.

Az író mindennapi életből vett példái, vidám lábjegyzetei késztettek engem arra, hogy nézzek fel a képernyőkből és lássam meg a valóságot: azt az erőteret, ahol Isten kegyelmei sugároznak.

A könyv megvásárolható 2990 forintért Budapesten a Mária kegytárgyboltban (Ferenciek tere) vagy megrendelhető postai utánvétellel 2990 forint plusz csomagolási és postaköltségért a Pápai Missziós Művek irodájában (1223 Budapest, Jókai Mór u. 14.; tel/fax.: +361 226 4610; e-mail: pmmmisszio@gmail.com).

Fotó: Pápai Missziós Művek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria