Minősített könyvtár címmel ismerték el a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtárát

Kultúra – 2024. január 24., szerda | 13:40

A Pannonhalmi Főapátság adott otthont a magyar kultúra napja országos ünnepségének január 22-én, aminek keretében az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a Minősített könyvtár címet és a Könyvtári Minőségi Díjat elnyert könyvtárak névsorát is kihirdették. Az elismerést a bencés, ferences és piarista rend által fenntartott Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára másodízben vehette át.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium idén, a pannonhalmi szerzetestemplom felszentelésének 800. évfordulóján a Szent Márton-bazilikában rendezte meg a magyar kultúra napján ünnepi műsorát. A program keretében a könyvtárak számára alapított szakmai díjat is kiosztották.

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtárát immár második alkalommal ismerték el a Minősített könyvtár címmel. A díjat a főiskola rektora, Fehérváry Örs Jákó és a könyvtár vezetője, Török Beáta vette át Závogyán Magdolnától, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárától és Szentmártoni Jánostól, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárától.

Az elismerésben azok a könyvtárak részesülnek, amelyek a minőségirányítás könyvtárakra vonatkozó kritériumrendszerét napi munkájuk során folyamatosan alkalmazzák, s e tevékenység bemutatására, a Minősített könyvtár cím elnyerése érdekében pályázati anyagot nyújtanak be a Kulturális és Innovációs Minisztérium felhívására.

„Öröm számunkra, hogy szolgáltatásaink színvonalát, olvasóink elégedettségének érdekében végzett munkánkat a szakmai bírálók elismerésre méltónak találták” – fogalmaznak az elismeréssel kapcsolatban a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára oldalán.

A Pannonhalmán a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségről szóló beszámolónkat ITT olvashatják.

Forrás: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Fotó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria