Támogasd a fogyatékossággal élő fiatalok ügyét és nyerj értékes designer termékeket!

Kultúra – 2021. február 6., szombat | 13:27

A Nem Adom Fel Alapítvány jótékonysági online farsangi mulatságot és tombolát szervez február 16-án a Mikes Lélekközpont javára, mely otthont ad majd tíz fogyatékossággal élő fiatalnak, akik önállóan élhetnek ott teljes életet, minimális segítség mellett.

A Nem Adom Fel Alapítvány kampánya mellé álltak népszerű designerek, divattervezők, kozmetikai márkák, hogy egy-egy termékükkel támogassák a Mikes Lélekközpont megépülését. A jótékonysági tombolajegyek megvásárlásából befolyt összeget a megépülő központra fordítja az alapítvány.

A Mikes Lélekközpontban tíz fogyatékossággal élő fiatal élhet majd önálló, teljes életet, minimális segítség mellett. Budapesten és szűkebb agglomerációjában jelenleg nagyon kevés lehetősége van erre a fogyatékossággal élő fiataloknak.

A Nem Adom Fel Alapítvány már évek óta szeretne ebben segítséget nyújtani és megvalósítani ezt a támogatott lakhatási projektet. 2019-ben, az eddigi gyűjtések eredményeként sikerült megvásárolniuk egy 1600 m²-es telket a XI. kerületben, a Mikes Kelemen úton. Következő lépésként idén szeretnék elkészíttetni a terveket, és ha lehet, elkezdeni az építkezést, hogy a beköltöző fiatalok álma mihamarabb valóra válhasson.

A tervezett Mikes Lélekközpont különlegessége, hogy az állam által fenntartott szociális intézményekkel ellentétben, itt mindenkinek saját külön kis apartmant alakítanak ki, szobával és fürdőszobával, valamint egy közösségi konyhával. A lakók kedvük szerint közösen is eltölthetik szabad idejüket, ugyanakkor igény szerint elvonulhatnak saját lakrészükbe.

A kampány mellé olyan híres, nemzetközileg elismert designerek, tervezők és kozmetikai cégek álltak, mint a Toman Diet, Váczi Rozi Matyódesign, GAL Vitamin, PomPom Natúrkozmetikum, MAGIKADESIGN, EcoMood Hungary, Líra Könyvkiadó, The Shortlist Stúdió, Fejős Éva és az Erawan Könykiadó, Napvirágszappan Manufaktúra, Örömkönnyek, Borbás Marcsi, Avadoo-PólóNeked, NuSkin, Apivita, Viszkok Fruzsi és a Lizzy Card, Bagdi Bella/Mentalfocus a Pozitivity társasjátékokkal, Hátitáska.hu, Mix Your Nature, Handrea, Violinda Design Szlovákiából, Bubura, ZEMSE, Zólyomi Laura, Herczeg Zoltán. A felajánlók listája folyamatosan bővül.

A Mikes Lélekközpont megépítését támogatói tombola megvásárlásával lehet elősegíteni. Tombolát ERRE a linkre kattintva lehet vásárolni.

Február 16-án online sorsolás keretében húzzák ki a szerencsés nyertesek nevét, akik támogatásukért cserébe hazavihetik a designerek által felajánlott termékek egyikét.

A tombola mellett Nem Adom Fel MASZKa Bált is szerveznek, amelynek keretében virtuálisan bárki bemutathatja az általa kiszínezett, feldíszített maszkot. A bál „résztvevői” között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Részletek a bál és tombola Facebook-esemény bejegyzésében olvashatók.

Forrás és fotó: Nem Adom Fel Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria