Életre való teológia – Megújult a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola honlapja

Megszentelt élet – 2021. június 26., szombat | 15:21

Új honlappal fogadja az érdeklődőket a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola. A beköszönő oldalon a teológiáról vallott meggyőződést és oktatási célt tükröző gondolattal találkozunk: Életre való teológia.

Az intézmény szellemiségét, céljait, gazdag mindennapjait megelevenítő, mozgalmas, fiatalos megjelenés tükrözi azt a közvetlen találkozásra törekvést, amit az egyik oldal (Barátaimnak mondalak titeket) szavakkal is kifejez.

A honlapon – túl az oktatási intézmények közzéteendő dokumentumain és az oktatást tükröző tartalmakon – életképek, hasznos információk, diákok, oktatók, munkatársak vallomásai mellett találkozhatunk a felsőoktatási intézményt fenntartó három szerzetesrend alapítóinak alakjával.

A rendi karizma mottóját a tartományfőnökök gondolatai kísérik arról, hogy mi a főiskola szerepe e rendek életében.

„A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola olyan életteret ad, amely alapításától képviseli a szerzetesi életforma messzire nyúló és sokféle hagyományát: a bencések monasztikus életvitelét, amelyben a közösségben való állhatatos megmaradás és a közös istentisztelet adják az alapot a fenntartások nélkül gyakorolt vendégbarátsághoz; az evangéliumi egyszerűség és szegénység ferences lelkiségét, amelyben a teremtett világ és a másik ember tisztelete az egyház hagyományához való szerető hűségben gyökerezik; a piaristák tanító elkötelezettségét, amely a fiatalokat helyezi a középpontba és mindig új utakat keres, hogy az evangéliummal szívükig, értelmükig el tudjon érni” – olvashatjuk Fehérváry Örs Jákó OSB rektori köszöntőjében.

A honlap grafikai tervezése, kivitelezése, programozása a HeribertC Bt. munkáját dicséri.

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola megújult, mobilbarát honlapján keresztül is szeretettel várja az érdeklődőket rendszeres és alkalmi programjaira, képzéseire és a szélesebb nyilvánosság számára is látogatható könyvtárába: https://sapientia.hu.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria