Kapucinusok nemzetközi találkozóját tartották Máriabesnyőn

Megszentelt élet – 2023. május 16., kedd | 10:58

Közép-kelet-Európa kapucinus közösségeinek találkozóját tartották május 8. és 12. között Gödöllő-Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban – tájékoztatta szerkesztőségünket Virth József OFMCap gödöllő-máriabesnyői plébános.

Tizenöt ország kapucinus tartományfőnöke, kusztosa, delegátusa részvételével tartottak nemzetközi konferenciát május 8. és 12. között, a Magyarországi Kapucinus Delegáció és a máriabesnyői kapucinus kolostor vendégszeretetével.

A tanácskozáson a generális minisztert egyik helyettese, a varsói rendtartományból érkezett Piotr Stasiński OFMCap képviselte.

A találkozóra Máriabesnyőre érkezett kapucinus testvérek a hivatalos programok mellett megismerkedtek az elmúlt évben újranyitott helyi kolostorral, és Budapestre is ellátogattak.

A jó hangulatú testvéri együttlét segíti a térség szerzeteseinek együttműködését, és támogatást ad a szerzetesi élet hitelesebb megéléséhez – írta rövid beszámolójában Virth József OFMCap gödöllő-máriabesnyői plébános.

Mintegy húszévnyi szünet után, 2022-ben tértek vissza a kapucinus szerzetesek ősi máriabesnyői kolostorukba a sokak által ismert és látogatott búcsújáróhelyre.

A máriabesnyői kapucinus kolostor újranyitását tavaly júliusban szentmisével ünnepelték a kegyhely Nagyboldogasszony-bazilikájában.

Forrás és fotó: Magyarországi Kapucinus Delegáció

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria