Környezetvédelmi világnapi programok a péliföldszentkereszti natúrparkban – szalézi jelenléttel

Megszentelt élet – 2020. június 5., péntek | 9:49

A környezetvédelmi világnap alkalmából június 7-én, vasárnap előadásokkal, vezetett túrával, kézműves-foglalkozásokkal és egyéb programokkal várják az érdeklődőket – gyermekeket és felnőtteket – Péliföldszentkereszten, a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban. Az események 10 és 18 óra között, több helyszínen zajlanak.

A gyermekeknek 11 és 17 óra között Játsszunk a természettel! címmel foglalkoztató játékokat szerveznek, amelyek a természet jobb megismerésére fókuszálnak. 11-től 13 óráig, illetve 14-től 16 óráig kézműves-foglalkozásokkal is várják az ifjabb korosztályt, amelyeken az újrahasznosításra és a természetes kellékekre hívják fel a figyelmet. A gyerekek egész nap használhatják a kültéri játszóteret is.

A felnőttek 10 és 18 óra között megtekinthetik a látogatóközpontban található kiállítást; vezetett látogatásra Ábrahám Béla atyával, illetve Gadácsi Péter intézményvezetővel 11, 13 és 15 órakor lesz lehetőség.

11 órakor Németh Imre vetített képes előadást tart, Környezetvédelem = embervédelem címmel.

13 és 16 óra között az Öreg-kő értékeivel, szépségeivel ismerkedhetnek meg a kirándulók a Gadácsi Péter és Németh Imre által vezetett túra során. A körülbelül 7 kilométeres séta közben mintegy 200 métes szintemelkedést is le kell küzdeni (túracipő ajánlott!).

16 órakor Ábrahám Béla atya gondolatébresztő előadását hallgathatják meg az érdeklődők, Azonos-e a környezetvédelem a teremtésvédelemmel témában.

A kiállítás 400 forintos regisztrációs jegy megváltásával tekinthető meg, a többi program ingyenes, de adományokat szívesen fogadanak.

Az egész nap nyitva tartó büfében kávé, tea és üdítők mellett a Valdocco Astoria Fagylaltozó és Cukrászda fagylaltjai és süteményei is kaphatók.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria