Lelki beszélgetés jezsuitákkal járvány idején

Megszentelt élet – 2020. március 25., szerda | 16:57

A jezsuiták, valamint az Ignáci Lelkiségi Központban képzett szerzetes és világi szakemberek az online lelki beszélgetés lehetőségét kínálják fel mindazoknak, akik kérdéseiket Isten elé szeretnék vinni, teret adnának a jelenlétének, elcsendesednének, vagy az imádsághoz kérnek segítséget.

A koronavírus-járvány sajátosan színezi meg a nagyböjti időt: felborította életvitelünket, megállásra késztet, vagy legalábbis arra ösztönöz, hogy újragondoljuk napi teendőinket, és szembesüljünk határainkkal. Sok minden történik ilyenkor a lelkünkben: nagy hullámokat élhetünk át, és lehetnek kérdéseink, bizonytalanságaink, örömeink.

Isten Lelke új módokon nyit teret a húsvétra készülésnek, egyeseket kivisz a pusztába, az egyedüllétbe, a magányba, másokat az együttmaradás ajándékával csiszol. A jezsuiták, valamint az Ignáci Lelkiségi Központban képzett szerzetes és világi szakemberek ezért az online lelki beszélgetés lehetőségét kínálják fel mindazoknak, akik kérdéseiket Isten elé szeretnék vinni, teret adnának a jelenlétének, elcsendesednének, vagy az imádsághoz kérnek segítséget. (Gyónásra ezen a fórumon nincs lehetőség.)

A szabad időpontokra a jezsuiták honlapján elérhető, folyamatosan frissülő naptáron keresztül lehet jelentkezni. További információkat, így a beszélgetésre váró szerzetesek és szakemberek rövid bemutatkozását is ITT találhatják meg.

Forrás és fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria