Megkezdődött Luigi Bolla szalézi misszionárius boldoggáavatási folyamata

Megszentelt élet – 2021. augusztus 24., kedd | 18:29

Augusztus 12-én a limai érsek, Carlos Gustavo Castillo Mattasoglio kiadta a bevezető ediktumot (rendeletet) Isten Szolgája Luigi Bolla (1932–2013) boldoggá avatása ügyében. Luigi Bolla atya a Don Bosco Szalézi Társasága papja volt, aki életét adta az achuár népért az Amazonas mentén, Peru és Ecuador között.

A limai érsekség kéri a híveket, hogy az üggyel kapcsolatos, birtokukban lévő dokumentumokat (levelek, írások stb.) mutassák be a limai főegyházmegyei törvényszéknek. Az ediktumot két hónapig a limai székesegyházban őrzik, ezután közölni kell a yurimaguasi apostoli vikariátussal (Peru), a méndezi apostoli vikariátussal (Ecuador) és a vicenzai egyházmegyével (Olaszország). Ez utóbbi egyházmegye területén született 1932. augusztus 11-én Luigi Bolla.

Yánkuam Jintia, vagyis „Az alkonyat fénye” – ezt a nevet adta az achuár nép annak az embernek, aki évtizedeken át éjjel-nappal velük járt, és most egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz.

Luigi Bolla atya az evangelizációnak szentelte az életét, a zord életkörülmények között is mindig kitartva az achuár testvérek mellett, akik Peru és Ecuador határán élnek, többnapos útra Yurimaguastól, a Peruban fekvő legközelebbi várostól.

Luigi Bolla életéről ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria