Találkozóra gyűlt össze a magyarországi verbita család

Megszentelt élet – 2018. szeptember 5., szerda | 11:10

Augusztus 27. és 29. között Kőszegen találkozott a magyarországi verbita család. Klewek Anna SSpS beszámolóját közöljük.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A verbita család, azaz az Isteni Ige Társasága, a Szentlélek Szolgálói Missziós Nővérek és a rendek laikus munkatársai minden évben találkoznak, hogy a szolgálatban való közösséget ünnepelve megerősödjenek a verbita lelkiségben és megerősítsék kapcsolataikat.

A találkozó szentségimádással kezdődött, amelynek során felidéztük szentjeink és boldogjaink gondolatait. Este Burbela Gergely SVD tartományfőnök beszámolt a 18. általános káptalanról.

A második napon Rábakethelyre zarándokoltunk, ahol egykor az idén boldoggá avatott Brenner János szolgált és vértanúságot szenvedett. A templomtól az öröm útján haladva indultunk a gyilkosság színhelye felé. A Jó Pásztor-kápolnában meghallgattuk a boldog életének történetét öccse, Brenner József előadásában.

Ezután szentmisén vettünk részt, amelyet Brenner József mutatott be a szombathelyi helynök, Császár István és a jelen lévő verbita atyák koncelebrálásával. A zarándoklat végén ellátogattunk ahhoz az emlékkereszthez is, amit ott állítottak, ahol megtalálták Brenner János holttestét. Útban hazafelé a kőszegi temetőben felkerestük a verbiták sírjait.


A családi ünnep utolsó napján a közösségépítés került előtérbe. A záró szentmisén Chavvakula Lourduraju SVD prédikációjában hangsúlyozta, hogy a közösségben térjünk vissza a szeretethez, hogy Krisztust lássuk egymásban, és tanúságot tegyünk Istenről. A tanúságtétel nem más, mint a béke megtalálása Istenben, és ennek továbbadása a közösségünkben.


A délelőtti program során Marco Antonio de Miranda SVD brazil kispap számolt be az elmúlt két és fél évben hazánkban szerzett missziós tapasztalatairól. Ezután közösségépítő játékok következtek, melyeket mi, missziós nővérek állítottunk össze.

Ebéd után lelkileg feltöltődve és kapcsolatainkban megújulva indultunk haza, hogy ott, ahol szolgálunk közösen építsünk missziót, amire „Krisztus szeretete sürget minket”.

Forrás: Isteni Ige Társasága

Fotó: Peidl Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria