Beiktatták a verbita rend magyar tartományának új provinciálisát

Megszentelt élet – 2023. május 1., hétfő | 16:03

Május 1-jén Budapesten, a budatétényi Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház kápolnájában szentmise keretében beiktatták az Isteni Ige Társasága magyarországi rendtartományának új tartományfőnökét, Magung Fransiskus Xaverius SVD atyát. Az ünnepi eseményről Szabó Alex SVD írt beszámolót, melyet szerkesztett formában közlünk.

Május 1-én jeles alkalomra gyűltek össze verbita atyák, testvérek Kőszegszerdahelyről, Vasvárról, Bicskéről, Körömből Budapesten, a budatétényi Szent Arnold Lelkigyakorlatos Házban.

Magung Fransiskus Xaverius SVD ünnepélyes keretek között átvette az Isteni Ige Társasága Magyar Tartományának legfőbb elöljárói hivatalát Tete Remis SVD leköszönő provinciálistól.

Magung Fransiskus Xaverius SVD tartományfőnöki kinevezése a következő három évre szól, miként a rendi tanácstagok megbízatása is. Tartományfőnök-helyettesnek Juhos Ferenc SVD atyát, admonitornak Madassery Benvin SVD atyát választotta a Generális Tanács Rómában, hogy segítsék a tartományfőnök munkáját.

A verbita magyar közösség megköszönte Tete Remis atyának és tanácsának az elmúlt négy év szolgálatát.

A szentmisén angol és magyar nyelven felolvasták Magung Fransiskus Xaverius SVD kinevezését, aki ezt követően hivatalosan átvette a szentmise főcelebrálását, ami jelképesen a tartományfőnökség átvétele is.

Az új provinciális szentbeszédben közös elmélyülésre hívta rendtestvéreit: a Krisztussal való kapcsolatukban a személyes és közösségi imádsággal; az egymással való kapcsolatukban, vagyis a szeretetközösségben, végül a szolgálatukban embertársaik felé.

A szentmise után közös ebéddel és kötetlen együttléttel folytatódott az ünnepi alkalom.

A jeles eseményen a közösség munkatársai, jótevői is részt vettek.

Imádkozzunk Szent József közbenjárását kérve az újonnan beiktatott vezetőségért, hogy meghallják a Szentlélek ösztönzését, és így együtt tudjuk építeni Isten országát a világon és különösen Magyarországon!

Forrás: Isteni Ige Társasága, Missziós Titkárság

Szöveg és fotó: Szabó Alex SVD

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria