Kereszteljetek meg minden népet – Keresztény Tanösvény (40. rész)

Nézőpont – 2020. június 15., hétfő | 14:52

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat negyvenedik, egyben utolsó része Kereszteljetek meg minden népet az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében címmel június 14-én jelent meg.

Böjte Csabával elérkeztünk a Keresztény Tanösvény utolsó elmélkedéséhez. „Mi mással fejezhetjük be, mint amivel Jézus Krisztus mindannyiunkat küldött. Feltámadása után igazából Jézusnak egy mondanivalója van: »Menjetek, hirdessétek az evangéliumot, mondjátok el minden népnek, hogy szeretem őket! Bízom benned, van remény, van jövő! Tanítsátok meg az embereket a Miatyánkra!«” – fogalmaz az erdélyi ferences szerzetes.

Csaba testvér meg van győződve róla, hogy Jézus Krisztus nem utópiát kergetett velünk, nem valami elvont fantáziát próbál földre hozni, hanem elég hatalmas ahhoz, hogy Isten országát velünk együtt közösen felépítse.

Az imádkozás nem a szegények ópiuma, hanem együtt gondolkodás a Teremtőnkkel, hogy lépésről lépésre felépítsük a szeretet országát, Isten országát ezen a földön. Jó dolog imádkozni, de Isten országa a cél. „Azt akarom, hogy gyümölcsöt teremjetek, maradandó gyümölcsöt.”

Böjte Csaba arra kéri a zarándoktársait, hogy menjenek el Budapestre, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra 2021. szeptember 5. és 12. között. Javasolja, hogy ha van valami elmaradott szentség (keresztség, bérmálás, házasságkötés), akár a mi, akár a gyermekeink életében, akkor „hajrá, mindent bele!”

Csaba testvér hisz benne, hogy nem egy klímakatasztrófa felé halad az emberiség, hanem – még ha valami negatív dolog meg is tisztít minket – végső célként Isten országa, az ő lakomája vár ránk.

Forrás, fotó és videó: Magnificat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria