A pápa fogadta Alfie Evans, a súlyos beteg angol kisgyermek édesapját

2018. április 18., szerda | 20:42

Ferenc pápa április 18-án reggel a Szent Márta-házban fogadta az idegsejt-leépülésben szenvedő Alfie Evans édesapját, Thomast; az általános kihallgatás végén pedig újra felhívta a figyelmet a kisgyermek esetére: emlékeztetett, hogy az élet végső ura – annak kezdetétől természetes végéig – Isten.

A kis Alfie Evans neurodegeneratív, vagyis az idegsejtek leépülését eredményező ismeretlen betegségben szenved és a liverpooli gyermekkórházban ápolják. Az orvosok, úgymond a gyermek érdekében, le akarják kapcsolni őt a gépekről, amelyek életben tartják. Szülei azonban szeretnék átszállíttatni kisfiukat a római Gyermek Jézusról nevezett kórházba, amely készen áll befogadására és ellátására haláláig. Az átszállítást az orvosok és a bírók is megtagadták, így a legfelsőbb bíróság döntésére várnak az ügyben.

Ferenc pápa a szokásos szerda délelőtti általános kihallgatás végén is foglalkozott a kis Alfie esetével: „Ismét felhívom a figyelmet Vincent Lambert és a kis Alfie Evans helyzetére. Szeretném újra hangsúlyozni és határozottan megerősíteni, hogy az élet egyetlen ura annak kezdetétől természetes végéig Isten! Nekünk pedig az a kötelességünk, hogy mindent megtegyünk az élet védelmezésére. Most csendben gondolkozzunk el és imádkozzunk!”

A pápa vasárnap a Regina Coeli imádság alkalmával is beszélt Alfie-ról, s utalt a francia Vincent Lambert ügyére is, aki a reimsi kórházban fekszik és az orvosok bejelentették, hogy le akarják kapcsolni a táplálását és hidratálását működtető gépeket. Ferenc pápa mindkettőjüket a hívek imáira bízta mindazokkal együtt, akik más országokban „gyakran hosszú ideig súlyos állapotban élnek, elsődleges szükségleteiket orvosilag biztosítva. Nagyon érzékeny, fájdalmas és összetett helyzetek ezek.” A pápa azt kérte, imádkozzunk azért, hogy minden betegnek tartsák tiszteletben a méltóságát és minden beteg részesüljön állapotának megfelelő ellátásban, családtagjaik, orvosaik és más egészségügyi dolgozók harmonikus együttműködésében és segítségével, nagy tiszteletben tartva az életet.

Április 4-én a pápa Twitter-üzenetben kérte, hogy minden lehetségest kövessenek el továbbra is a kis Alfie Evans együtt érző elkísérése érdekében, és azért, hogy meghallgassák szülei mély fájdalmát.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News, Heart Radio

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő
Útravaló – 2019. március 26.

Útravaló – 2019. március 26.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. március 26.

Mai evangélium – 2019. március 26.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 18,21–35

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle