Az argentin püspökök Lujánban csatlakoznak az imamaratonhoz – Ferenc pápa személyes üzenetet küldött

Ferenc pápa – 2021. május 7., péntek | 15:01

Május Mária hónapja, amelyre Ferenc pápa imamaratont hirdetett, bevonva a kezdeményezésbe a világ harminc híres Mária-kegyhelyét. Május 8-án az argentin Lujáni Mária-szentélyben imádkozzák az ország főpásztorai és a hívek a rózsafüzért, könyörögve a járvány megszűnéséért. Ferenc pápa ebből az alkalomból videoüzenet küldött az argentin püspököknek.

Az imamaraton során minden napra egy kiemelt imaszándékot is kijelöltek; május 8-án a tömegtájékoztatásban dolgozókért fohászkodnak.

Az erős emlékezet garantálja a biztonságos jövőt – emelte ki üzenetében a Szentatya, jelezve azt is, szép feladat vár az argentin katolikus egyházra, hiszen 2030-ra is készülnie kell, mert akkor ünneplik majd a lujáni csoda 400. évfordulóját.

„Lélekben csatlakozom hozzátok május 7-én, pénteken a virrasztáson, ahol mindnyájan összegyűltök, hogy elimádkozzátok a rózsafüzért az argentin emberek egészségéért. Innen kísérlek benneteket.

Május 8-án, szombaton is veletek leszek, amikor elő adásban közvetítik a rózsafüzért a szentélyből délután 1 órakor, valamint este 7 órakor, a Mária-kegyszobor köpenyváltása alkalmából bemutatott szentmisén. Azon a szertartáson arra kaptok meghívást, hogy együtt készítsétek elő 2030-ra a lujáni csoda 400. évfordulójának ünnepségeit. Ez egy nagyon hosszú út, de gyorsan eltelik az idő, és meg kell szervezni. Legyen ez az emlékezet útja, amely felidézi, amit Szűz Mária tett Lujánban, aki ott akart maradni. Az emlékezet útja: sok-sok év zarándoklatának, keresésének, a csodáknak az útja, amelyen az emberek végighaladtak és haladnak ma is, hogy találkozzanak a Szűzanyával. Az emlékezet vezesse ezt a találkozót, mert az erős emlékezet garantálja a biztonságos jövőt. Emlékezzetek mindarra, amit Szűz Mária tett hazánkban. Engedjétek, hogy a Szűzanya kísérjen benneteket és kísérjétek el útján.

Isten áldjon meg mindannyiótokat, és Szűz Mária védelmezzen benneteket. Kérlek, ne felejtsetek el imádkozni értem, köszönöm” – zárta Ferenc pápa videoüzenetét.

A Buenos Airestől 68 kilométerre fekvő Luján városában található bazilika Argentína legnagyobb zarándokhelye. A lujáni Miasszonyunk Nemzeti Bazilika (Basílica Nacional de Nuestra Señora de Luján) a városka központi temploma, ahol a lujáni Szűz Mária szobrocskáját őrzik, amelyről ITT bővebben is olvashatnak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria