Ferenc pápa imádkozott a Szent Péter tér közelében holtan talált hajléktalanért

Ferenc pápa – 2022. november 26., szombat | 18:53

Ferenc pápa imádkozott a német származású hajléktalanért, Burkhard Schefflerért, aki egy hideg és esős éjszaka után, november 24-én halt meg Rómában, a Szent Péter tér közelében. A Szentatya arra kéri a híveket, hogy imádkozzanak az elhunytért és mindazokért, akik otthon nélkül élnek.

Az újságírók kérdéseire válaszolva Matteo Bruni, a Szentszék Sajtótermének igazgatója elmondta: „Ferenc pápa szomorúan értesült Burkhard Scheffler haláláról, amely november 24-én, csütörtök este a Szent Péter-bazilika oszlopcsarnoka közelében következett be.”

Burkhard Scheffler 1961-ben született Németországban, és Róma utcáin élt. A szeretetszolgálatért felelős dikasztérium jótékonysági és segítségnyújtási tevékenysége keretében gondoskodott a hajléktalanról. Sajnos az elmúlt néhány hideg és esős éjszaka hozzájárult a férfi a hajléktalanság miatt már korábban kialakult törékeny állapotának romlásához.

Imájában Ferenc pápa megemlékezett Burkhardról és mindazokról, akik otthon nélkül kénytelenek élni Rómában és szerte a világon. A Szentatya arra buzdította a híveket, hogy csatlakozzanak imáihoz.

Konrad Krajewski bíboros, a pápai főalamizsnás, aki jelenleg Assisiben van zarándoklaton, Szent Ferenc közbenjárására bízta Burkhardot.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria