Ferenc pápa: Imádkozzunk a szenvedő ukrán lakosságért, kérjük a béke ajándékát!

Ferenc pápa – 2022. március 3., csütörtök | 12:32

A március 2-i, szerdai általános kihallgatás végén a Szentatya a zarándokokat köszöntve fohászkodott Ukrajnáért, kérve Istentől a béke ajándékát. Hordozzuk szívünkben a szenvedő ukrán népet! – buzdított Ferenc pápa.

Március 2-án, hamvazószerdán a pápa által meghirdetett ima- és böjtnapon a Szentatya a VI. Pál teremben jelen lévő lengyel híveknek háláját fejezte ki, amiért az elsők között nyitották meg szívüket és kapuikat a háború elől menekülő ukránok előtt. Nagylelkű felajánlásaikkal segítettek, hogy méltó módon élhessenek a drámai idők dacára.

Ferenc pápa emlékeztetett rá, hogy

az audiencián a lengyel nyelvű felolvasó egy ukrán ferences szerzetes volt, akinek szülei most a föld alatti óvóhelyre menekültek Kijev közelében a bombázások elől.

Álljunk mellette és az egész nép mellett, akik szenvednek a bombázások miatt, gondoljunk idős szüleire és a sok idős emberre, akik most a föld alá kényszerültek, hogy életüket mentsék. Hordozzuk szívünkben a lakosságot!

A francia ajkú zarándokoknak szóló köszöntésében a pápa nagyböjt és a béke összefüggéséről beszélt.

Imánk és böjtünk könyörgésként száll fel az Úrhoz Ukrajna békéjéért. A béke mindig személyes megtérésünkkel kezdődik a világon, amikor követjük Krisztust – emlékeztetett a Szentatya, majd mindenkinek azt kívánta, hogy a most kezdődő nagyböjti időszak végén jussunk el húsvét örömébe megtisztult szívvel, a Szentlélek kegyelme által megújulva.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria