Ferenc pápa levélben gratulált a Caminót végigjáró értelmi fogyatékkal élő fiatalnak

Ferenc pápa – 2020. július 24., péntek | 15:22

Álvaro Calvente 15 éves málagai fiú néhány nappal ezelőtt teljesítette a Camino de Santiagót, a Szent Jakab-utat. A zarándoklatra elkísérte édesapja és a család egyik barátja. Az ifjú vállalkozása nem maradt észrevétlen. Ferenc pápa levélben gratulált neki, és köszönetet mondott bátor tanúságtételéért.

A spanyolországi málagai egyházmegye weboldalán tette közzé a Szentatya levelét. „Kedves Álvaro – írja a pápa –, megkaptam édesapád levelét, amelyben beszámolt arról, hogy végigjártad a Szent Jakab-utat, és hátizsákodban nemcsak saját szándékaidat vitted magaddal, hanem sok más emberét is, akik lélekben csatlakoztak zarándoklatodhoz, imáidat kérve.” „Köszönet azért, hogy zarándoklásra buzdítottál bennünket, és azért, hogy sokakat útra kelésre hívtál. A járvány közepette őszinteségeddel, örömöddel és egyszerű gesztusoddal képes voltál reményt kelteni sokakban, akikkel találkoztál az úton vagy a közösségi hálókon keresztül” – fogalmaz levelében Ferenc pápa.

Álvaro utazását édesapja megosztotta a Twitteren, a @CaminodeAlvaro címen. „Zarándoklatra indultál, és sokakat erre ösztönöztél. Arra bátorítottad őket, hogy ne féljenek, és örüljenek, mert az úton sosem vagyunk egyedül. Az Úr mindig velünk halad. Köszönet a tanúságtételedért és az imáidért.” Levele végén a Szentatya áldását adja a fiúra, Kármelhegyi Boldogasszony közbenjárását kérve rá. „Ne feledkezz el imádkozni értem” – zárja sorait a pápa.

Álvaro egy tízgyermekes család hetedik szülötte. A spanyolországi Huelinben él; a helyi Szent Patrik-plébánián működő Neokatekumenális Út közösségének tagja. A fogyatékkal élő fiú „aktív szerepet vállal a plébániai életben. Mitöbb, hitének örömteli megélésével tanúságot tesz mindenkinek, aki ismeri” – olvasható a malagai egyházmegye honlapján.

Július közepén teljesítette a Santiago de Compostelába vezető zarándokút – Sarriából induló, 100 kilométer hosszú – utolsó hat szakaszát. Ezen az úton a világ minden tájáról emberek ezrei zarándokoltak. A fiatal több száz embertől kapott imaszándékokat.

Álvaro egy videofelvételen nagy szeretettel fordul Ferenc pápa felé, meghívva a Szentatyát az otthonába vacsorára. A meghívásra – a pápától kapott szeretetteljes levélen túl – még nem kapott választ.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria