Ferenc pápa néhány napig még kórházban marad

Ferenc pápa – 2021. július 12., hétfő | 15:31

Folytatódik Ferenc pápa műtét utáni kórházi kezelése. Néhány napot még a római Gemelli-klinikán tölt. A Szentatya július 11-én, a vasárnapi Úrangyala imádság előtt találkozott a gyermekonkológiai osztály kis betegeivel.

A július 12-én, hétfőn közzétett szentszéki sajtóközlemény szerint a Szentatya vasárnapja nyugodtan telt. A posztoperációs fázis véget ért, további rehabilitációs kezelés miatt azonban még néhány napig kórházban marad.

Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala elimádkozása előtt – kívánsága szerint – meglátogatott néhány, a közeli onkológiai osztályon kezelt gyermeket; rokonaikkal is találkozott. A kis betegek közül néhányan elkísérték a klinika 10. emeleti erkélyén tartott Mária-imára. Az imádság végén a pápa köszöntötte az emeleten fekvő betegeket, és röviden beszélgetett az orvosokkal és ápolókkal.

A Szentatya délután szentmisét mutatott be a magánkápolnában az őt ápoló személyek jelenlétében.

*

Ferenc pápa megosztotta az argentin és az olasz válogatott győzelme felett érzett örömét a hozzá közel álló személyekkel, és a sport értékéről, annak jelentéséről elmélkedve kifejtette: fontos elfogadni minden sporteredményt, a vereséget is: az élet nehézségeivel szemben ugyanis csak így tudunk mindig helytállni, reménykedve és bizalommal küzdeni anélkül, hogy feladnánk.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria