Ferenc pápának soha nem állt szándékában megsérteni senkit: „Mindenkinek van hely az Egyházban”

Ferenc pápa – 2024. május 30., csütörtök | 15:27

A Szentszéki Sajtóközpont igazgatója, Matteo Bruni május 28-án újságíróknak azt nyilatkozta, Ferenc pápa tudatában van az olasz püspökökkel zárt ajtók mögött folytatott beszélgetéséről szóló cikkeknek. A szentszéki szóvivő megerősítette, hogy a pápának „soha nem állt szándékában megbántani senkit, vagy homofób kifejezést tenni, és elnézést kér azoktól, akik sértve érezték magukat”.

A Szentszéki Sajtóközpont igazgatója, Matteo Bruni így nyilatkozott május 28-án, kedden, újságírói kérdésekre válaszolva, amelyek a homoszexuális személyek szemináriumi felvétele kapcsán használt kifejezésre vonatkoztak: „Ferenc pápa tisztában van a közelmúltban megjelent cikkekkel, amelyek az Olasz Püspöki Konferencia tagjaival zárt ajtók mögött folytatott beszélgetésével kapcsolatosak. Ahogyan azt már számos alkalommal kijelentette: Az Egyházban mindenkinek van hely, mindenki számára! Senki sem haszontalan, senki sem felesleges. Mindenki számára van hely, úgy, amilyenek vagyunk mindannyian.

A pápának soha nem állt szándékában senkit megsérteni vagy homofób kifejezést tenni, és bocsánatot kér azoktól, akik sértve érezték magukat egy kifejezés használata miatt, ahogyan arról mások beszámoltak.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria