Törekedjetek a spirituális tőkében való gazdagodásra – Ferenc pápa a mexikói vállalkozókhoz

Ferenc pápa – 2023. február 24., péntek | 10:45

Ferenc pápa február 17-én, pénteken délelőtt mexikói vállalkozókat fogadott a vatikáni Kelemen-teremben, akiket arra kért, hogy mindig a közjót helyezzék előtérbe, valamint törekedjenek a spirituális gazdagodásra.

A Szentatya beszédében elsőként a pusztító háborúkra tért ki, amelyek az egész emberi családot támadva szegénységet és szenvedést okoznak. Családon belül a dolgokat türelemmel, szeretettel, párbeszéddel és egymás szükségleteinek figyelembe vételével oldjuk meg, viszont korunk kultúráját az individualizmus és a bezárkózás fertőzte meg. Lelkiismeretünket a kényelem elhomályosítja, és szem elől tévesztjük azokat, akik szenvednek vagy peremre szorultak. Anélkül, hogy észrevennénk, egyre inkább saját magunkra koncentrálunk, az énünkre, arra, ami a miénk, és ami értünk történik. Ez egy olyan szokás, amely tudat alatt mindannyiunkat elragadhat, ezért nagyon vigyázzatok! – figyelmeztette a vállalkozókat a pápa.

Ferenc pápa visszaemlékezett egy spanyol vállalkozókkal történt találkozójára, akiknek azt tanította, hogy a katolikus vállalkozók törekedjenek az Úrral való kapcsolatra, amely lehetővé teszi Isten jelenlétét az üzlet és a munka világában. A legfontosabb tőke, amivel rendelkezhetnek, a spirituális tőke. Amikor Isten megérinti a szíveket, akkor válunk igazán képessé a közjó szolgálatára, az énünk helyett a „mi” fogalmának előtérbe helyezésére, a siker és az uralkodás logikájának elutasítására. Mindannyian arra vagyunk hivatottak, hogy hozzájáruljunk a társadalom békéjéhez és építsük a találkozás kultúráját.

Fontos, hogy az Egyházban megsokszorozódjanak azok, akik befogadó közösséget építenek, olyat, ahol kivétel nélkül mindenki úgy érzi, az Úr befogadta és szereti őket.

A Szentatya kiemelte, hogy a jó és erős közösséghez jó papokra és lelkipásztorokra van szükség, akik örömmel szolgálnak és tanúságot tesznek a másoknak szentelt életről.

Imádkozzatok a papokért, hogy mindig gazdagítani tudják az egész egyházi családot mindennapi munkájuk során – buzdította az audiencián résztvevőket a pápa. Beszéde végén a Guadalupei Szűz Mária oltalmába ajánlotta a mexikói vállalkozókat, hogy bátorítsa és kísérje őket a jó tervek megvalósításának útján.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria