„Oltalmad alá futunk...” – A győri Könnyező Szűzanya búcsúja 2020-ban

Hazai – 2020. március 1., vasárnap | 18:02

A hagyományoknak megfelelően 2020-ban is szeretettel várják a híveket, zarándokokat a győri Káptalandombra, a Nagyboldogasszony-székesegyházba, ahol Marian Waligórával, a Jasna Góra-i kegyhely pálos perjelével köszönthetik a Szűzanyát.

Március 14-én 18 órakor püspöki szentmisével veszi kezdetét a hívek zarándoklata. A szentmisét követően, 19 órakor Mária-köszöntőt vezetnek a Brenner János Papnevelő Intézet növendékei. Az elhunyt zarándokokért felajánlott szentmise 22 órakor kezdődik, 23 órakor szentségimádásra kerül sor. A szentségimádást egész éjszakás virrasztás követi az éjféli népi keresztúttal és a zarándokcsoportok által vezetett imaórákkal.

Március 15-én a könnyezés órájában, reggel 6 órakor, majd 8 óra 30 perckor kezdődnek a szentmisék. Az ünnepi, 10 órakor kezdődő szentmisét Veres András győri megyéspüspök celebrálja. Ezen a napon még déli 12 órakor és 18 órakor lesz szentmise a székesegyházban. A zarándokok búcsúztatására 14 órakor kerül sor.

Március 17-én a könnyezés órájában, reggel 6 órakor mutatnak be szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A könnyezés napján a Győri Egyházmegye lelkipásztorai és szüleik zarándokolnak a Káptalandombra, hogy kifejezzék tiszteletüket a Szűzanya kegyképe előtt. A zarándoklat lelki csúcspontja a 11 órakor bemutatott püspöki szentmise, amelynek szónoka Marian Waligóra, a Jasna Góra-i kegyhely pálos perjele lesz. A búcsú a 18 órakor kezdődő szentmisével zárul.

A győri kegykép történetéről ITT olvashatnak.

Forrás és kép: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria