„Sebzett gyógyítókká akarunk válni” – Fogadalmat tettek a váci kórházlelkészi szolgálat önkéntesei

Hazai – 2024. február 9., péntek | 16:47

Ünnepi szentmise keretében tettek önkéntes fogadalmat a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálatának új, kórházi pasztorációt segítő önkéntesei a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában, február 4-én.

A szentmisét Torma Joel, a szolgálat vezetője mutatta be. A betegek világnapjához kapcsolódva kiszolgálták a betegek szentségét is.

Az önkéntesek képzése tavaly októberben kezdődött, amikor a jelentkezők átfogó képet kaptak a szolgálat működéséről. Ezt követték a helyi, intézményekhez kötődő alkalmak.

„Ez az elköteleződés fontos lépése annak, hogy szolgáljunk másokat. Nem azért vállaljuk, hogy kitüntetést szerezzünk. A legnagyobb elismerés számunkra az a mosoly vagy kézszorítás, amit beteg testvéreinktől kapunk. Sebzett gyógyítókká akarunk válni, és Isten szeretetét, irgalmát akarjuk képviselni a kórházainkban is. Nem azért vagyunk, hogy megsajnáljuk a nehéz helyzetben lévőket, hanem azt akarjuk képviselni életünk és tanúságtételünk által, hogy az Egyház jelen van, senkit nem hagy magára!” – fogalmazott szentbeszédében Torma Joel.

A fogadalomtétel után mindenki átvehette a tanúsítványt arról, hogy elvégezte a képzést. Torma Joel kiemelte, hogy ezzel mind befogadást nyertek a Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálatba, majd zárókönyörgésében az Úr segítségét kérte a további közös szolgálatra.

A kórházi pasztorációt segítő önkéntesek képzése ősszel folytatódik, amely már jobban betekintést enged a lelkigondozói tevékenységbe.

Fotó és forrás: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria