19 csapat küzdött a KATTÁRS kupáért a Szent Gellért Fórumban

Hazai – 2022. szeptember 23., péntek | 22:16

A KATTÁRS történetében először Szegeden rendeztek kispályás labdarúgó tornát. Szeptember 23-án 19 csapat küzdött a KATTÁRS kupáért a Szent Gellért Fórum pályáin.

1:1 az állás. Egy perc van hátra. A bíró becsúszás miatt szabadrúgást ítél a mórahalmi csapatnak. A kispadon feszült várakozás, az egyik játékos keresztet vet. A KATTÁRS kupán vagyunk, a Szent Gellért Fórum – aszfalt és műanyag keverékéből készült –rekortán pályáján.

19,  többségében a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő iskolákból érkezett csapat mérkőzik a KATTÁRS kupáért ezen a labdarúgó tornán a Katolikus Társadalmi Napok alkalmából.

Az egész egyházmegye területét lefedik a csapatok: Szeged-Karolina, Mórahalom, Szarvas, Tiszasziget, Balástya az A csoportban; Mezőtúr, Gyula, Zsombó, Hódmezővásárhely, Pusztaföldvár a B csoportban; Szeged-Piar, Pusztamérges, Szentes, Kétsoprony, Békéscsaba a C csoportban; Szatymaz, Makó, Csanádapáca, Orosháza pedig a D csoportban mérkőzik – tájékoztatott Olasz Csaba főszervező, a Karolina Gimnázium testnevelőtanára.

Több mint 200, 7. és 8. osztályos diák küzd meg egymással a Szeged-Csanád Grosics Akadémia pályáin. „Nagy volt az érdeklődés. Összesen 16 csapatot akartunk indítani, de örültünk, hogy többen jelentkeztek” – mondja Olasz Csaba, hozzátéve: a gyerekek jól érzik magukat, a létesítmény pedig sok lehetőséget ad számukra a mérkőzések szüneteiben is: egy digitális táblán különböző játékhelyzetekkel ismerkedhetnek, van teniszpálya, szabadtéri sakk, pingpongasztal, kondipark, valamint egyetemista önkéntesek is kínálnak különböző programokat.

Nagy volt a küzdelem, a döntőből a szegedi Karolina Általános Iskola és Gimnázium csapata került ki győztesen, 2. helyen végzett a balástyai Munkácsy Mihály Általános Iskola, 3. helyet pedig a kétsopronyi Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola csapata szerezte meg. A kupát és az elismeréseket kifejező okleveleket Kiss-Rigó László püspök és Germán Tamás, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgója adták át.

Szerző: Trauttwein Éva

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria