A Győri Egyházmegyei Karitász nyáron is a rászorulók mellett áll

Hazai – 2022. június 13., hétfő | 9:01

A Győri Egyházmegyei Karitász a nyár elején is változatlan elkötelezettséggel, sokféle módon segíti a területén élő rászorulókat, valamint az ukrajnai háború elől menekülőket.

A győri Szent Anna Otthon jóvoltából többdoboznyi felnőttpelenkával, valamint célzott ruhaadománnyal segített egy erdélyi családot a Győri Egyházmegyei Karitász, mégpedig különleges körülmények között: Lőrincz Attila igazgató a csíksomlyói pünkösdi búcsúra tartó zarándoklata közben juttatta el az adományt a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családhoz.

Három raklapnyi célzott adománnyal, többek között tartós élelmiszerrel, tisztítószerekkel és ásványvízzel segíti az Innovatív Group logisztikai vállalat az ukrajnai menekülteket. Az Audi Hungária Zrt. győri üzemének partnereként működő cég a Büchl Hungária Kft.-n keresztül találta meg a győri karitászt felajánlásával, melyet május 31-én szállítottak a szeretetszolgálat Győrben található központi telephelyére.

Május 25-én, a fogyatékossággal élők világnapján az Értelmileg Sérültek és Segítőik (ÉSSE) Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete egész napos majálisra hívta tagjait, partnerszervezeteit és szimpatizánsait a győri Xantus János Állatkertbe. A győri Apor Vilmos Ház műhelyének megváltozott munkaképességű dolgozóival együtt a Győri Egyházmegyei Karitász is részt vett a rendezvényen.

* * *

A Győri Egyházmegyei Karitász önkéntes munkára hívja a fiatalokat az iskolai közösségi szolgálat keretében győri központjukba (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.) 2022. június 13. – július 3. között, hétfőtől péntekig két turnusban, 9–12 és 12–15 óra között. Végezhető munka: megváltozott munkaképességűek műhelyében való tevékenykedés (könnyű papíripari munka), illetve egyéb háttérmunkák (adományrendezés, ruhaválogatás). Jelentkezés kizárólag a gyorcaritas@gmail.com e-mail-címen. Turnusonként maximum 5 főt tudnak fogadni. Részletek a Győri Egyházmegyei Karitász honlapján.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria