A Kaposvári Egyházmegye huszadik hittanversenyét tartották Csurgón

Hazai – 2018. április 17., kedd | 11:44

Mintegy négyszáz résztvevővel rendezték meg április 14-én Csurgón a Kaposvári Egyházmegye huszadik hittanversenyét, melyen többek között a Fatimai Szűzanyáról, Szent László királyról és Brenner János vértanúról mérhették össze tudásukat a fiatalok. Az eseményről Göndics János plébános tájékoztatott.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Egy év kihagyás után rendezték meg a versenyt, mivel 2017-ben Varga László püspökké szentelése és beiktatása miatt elmaradt a hittanosok egyházmegyei szintű megmérettetése. Így idén Brenner János emlékéve, valamint jelentős tavalyi események – a fatimai jelenések 100. évfordulója, illetve Szent László király, a Kaposvári Egyházmegye védőszentjének emlékéve – szolgáltak témául.

A hittanversenyt Kiss Iván címzetes prépost, esperes, plébános, hitoktatási referens nyitotta meg. Füstös János csurgói polgármester, Füstösné Ábrahám Judit, a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője, valamint Göndics János csurgói plébános köszöntötte a versenyen részt vevő hittanosokat és a felkészítő hitoktatókat.

Az általános iskolák alsó és felső tagozatosai, valamint a középiskolás korosztály külön-külön kategóriákban indultak; többféle versenyszámban – tudáspróba, aszfaltrajz, ének és színdarab – mérhették össze tehetségüket és tudásukat, egyéni vagy csoportos nevezéssel.

A hittanverseny résztvevői a nap folyamán megtekithették a Brenner János vértanú életéről készült, Iváncsits Tamás által megkomponált, A Jó Pásztor című zenés drámát.

A megmérettetés eredményhirdetéssel és a jutalmak átadásával zárult. A tudáspróbában az alsósok közül Marcali, a felsősök és a középiskolások versenyében a nagykanizsai Jézus Szíve-plébánia hittanosai értek el első helyezést. (A többi kategória eredményeiről hamarosan tájékoztat az Kaposvári Egyházmegye honlapja.)

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria