A Máltai Szeretetszolgálat segítségével érkezett meg a MOB adománya Kárpátaljára

Hazai – 2022. május 13., péntek | 9:02

Összefogással újabb sportruházati adományok érkeztek Magyarországról május 11-én Kárpátaljára, az Ukrán Olimpiai Bizottság kihelyezett, ungvári irodájába. Arról, hogy az adomány biztonságosan célba érjen, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és kiemelt partnere, a Waberer's Szemerey Logisztikai Kft. (WSZL) szakemberei gondoskodtak.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az orosz–ukrán fegyveres konfliktus kirobbanása után kezdeményezte a segítségadást az ukrán félnél; a két olimpiai bizottság elnöke, a két szöuli bajnok, Gyulay Zsolt és Szergej Bubka több alkalommal is egyeztetett a lehetséges együttműködésről. Az elmúlt hónapban már több segélyszállítmány jutott el az ungvári sportközpontba, ezúttal japán, török és dél-koreai sportruházati termékek, cipők, higiéniai cikkek és irodaszerek is segíthetik az ukrán sportolók további felkészülését.

Az adományok három közreműködő szervezet közös munkájával érkeztek meg, a gyűjtést és a koordinációt a MOB végezte, a logisztikai, raktározási hátteret a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosította, a szállítási feladatokat pedig a Waberer’s leányvállalata, a WSZL látta el.

A mostani szállítmány a Török Olimpiai Bizottságtól, egy japán magánszemélytől, televíziós szakembertől, Tomohiro Ishiitől, valamint egy dél-koreai cégtől érkezett a Waberer’s teherautójával.

A szerdai segélyszállítmányt a MOB részéről jelképesen Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, a MOB Hagyományőrző Bizottságának tagja adta át Rylyak Ivannak, az Ukrán Olimpiai Bizottság kárpátaljai irodája vezetőjének.

Mindemellett a magyar sportban, sportért tevékenykedő kilenc szervezet összefogott, és tízmillió forintot ajánlott fel az ukrajnai háború Magyarországra érkező menekültjeinek támogatására. Az együttműködés és támogatás kezdeményezője a Magyar Olimpiai Bizottság. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke az akcióban részt vevő szervezetek március eleji találkozója után úgy fogalmazott, hogy a magyar sporttársadalom széles körű összefogása példaértékű.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria