A remény útja a betegeknek, a szeretet útja a gondozók számára – Keresztút a kistarcsai kórházban

Hazai – 2021. június 8., kedd | 13:06

Június 4-én fényképes keresztutat adtak át a kistarcsai kórházban – Maria de Faykod magyar származású, Franciaországban élő szobrászművész alkotását.

A szobrászművész 2003 és 2008 között Lourdes-ban faragta márványba Jézus szenvedésének útját. Az általa készített keresztút Krisztus-ábrázolásain különös hangsúlyt kap, hogy a krisztusi szeretet hogyan tudja átlényegíteni és felemelni a szenvedést.

A kistarcsai kórházban is azért helyezték el:

hogy a remény útja legyen.

„Ez a Via Crucis

a remény útja a betegek számára, akiknek szenvedése átalakul, mivel egyesül Krisztus húsvéti kínszenvedésével. A szeretet útja a beteggondozók részére, akik irgalmas szamaritánusként elkísérik a medencékhez szenvedő testvéreinket. A hit útja mindenki számára.

A műalkotás szépsége hozzásegít, hogy felfedezzük az Úr jóságát, Mária szűzi és anyai tekintetét” – írta Paul Poupard bíboros a Lourdes-ban átadott keresztút ismertetőjében.

A szobrokról a művész, Maria de Faykod készített fényképeket, lévén hogy ő tudja pontosan, milyen fények és árnyékok emelik ki a gondolatokat. A stációknál a fő képek mellett két-három kinagyított részlet segíti az elmélkedést.

A fényképeket a művész engedélyével nyomtatták ki, és vászonképek formájában helyezték el a kistarcsai kórház folyosóján.

Az oszlopokat Fabókné Dobribán Fatime díszítette.

Forrás és fotó: korhazlelkesz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria