Adományokat gyűjt a Szent Egyed közösség a menekülteknek

Hazai – 2016. július 15., péntek | 15:30

„Küldj egy pár cipőt a háborús menekülteknek” mottóval hirdetett gyűjtést a Szent Egyed közösség: a magyar–szerb határon várakozó menekültekhez juttatják el az adományokat.

A közösség tagjai látogatásukkal szolidaritásukat fejezik ki a menekültekkel, és szeretnének segíteni azoknak, akik a magyar–szerb határon arra várnak, hogy a tranzitzónába belépjenek és ott menedékkérelmüket benyújtsák. Esetenként több száz ember várakozik a szabad ég alatt, köztük sok család, kisgyermekekkel. Háború, hosszú és nehéz út áll mögöttük, előttük pedig a bizonytalanság.

Az adományokat július 18-án, hétfőn este 6 és 7 óra között fogadják Budapesten a Kaniziusz Szent Péter-templomban (VIII. kerület, Gát utca 2–4.), illetve szintén július 18-án Pécsen, az este fél hétkor kezdődő, körülbelül félórás imádságuk után a Lyceum-templomban (Király utca 44.).

A lábbeliket bármilyen méretben szívesen fogadják, ha jó állapotban vannak. Adományként érdemes vinni déli gyümölcsöt (nem túl érett banán, narancs), teafüvet, cukrot, müzliszeletet, csecsemőknek való ásványvizet, nem használt alsóneműt. Anyagi támogatást a Kultúra és Segélyegylet Alapítvány számláján fogadnak: 12001008—00110054—00100004 (kérik, hogy a felajánlók tüntessék fel az átutalás rendeltetését).

Forrás: Szent Egyed közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria