Áldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont végzőseinek szalagjaira

Hazai – 2022. október 8., szombat | 13:50

Október 6-án Varga László kaposvári megyéspüspök szentmise keretében megáldotta a Nagyboldogasszony Iskolaközpont végzős diákjainak szalagjait.

Ha kitűzitek, akkor vállaljátok fel! Ha felvállaljátok, akkor váljatok jellé! – buzdította prédikációjában a fiatalokat a főpásztor. – Ezek a szalagok azt jelzik, hogy ti a Nagyboldogasszony Gimnázium diákjai voltatok sok-sok éven át. Ha visszagondoltok az elmúlt évekre, vállaltátok-e, hogy ti ennek az iskolának vagytok a tanulói? Ha vállaltátok, milyen érzésekkel tettétek?

Nagyon sokan álmodnak tökéletes iskoláról. Jelentem, nincs. Tökéletes tantestületről. Jelentem, nincs. És tökéletes szülőkről. Jelentem, nincsenek.

Emberek vannak, akik megpróbálnak valami szépet, jót és igazat tenni

– hangsúlyozta Varga László püspök. – Ezért bármikor, bárhol felvállalható ez az iskola is minden tanárával, örömével, sikerével és küzdelmével.

Olyanná vált az elmúlt négy évben, amilyenné ti formáltátok, hisz ti is tagjai vagytok ennek az iskolának. Életetek, tudásotok, viselkedésetek fontos része annak, hogy milyen a Nagyboldogasszony-gimnázium. Ha rosszat láttatok, akkor győzzétek le a rosszat jóval. Teljesen feleleges szidni a sötétséget másokban vagy magatokban. Az csak sötétség marad.

Ha azt akarod, hogy a sötétség, amit látsz, világossággá váljon, akkor győzd le magadban jósággal és világossággal.

Vállaljátok fel, hogy ti ennek a gimnáziumnak vagytok a tanulói. Ha felvállaltátok – hiszen ez a szalag jelzi, hogy hová tartoztok –, akkor váljatok jellé. Ennek az iskolának missziós küldetése van! – fogalmazott szentbeszédében a megyéspüspök.

A teljes szentmise megtekinthető ITT. 

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria