Eger Csillaga elismerésben részesült a Máltai Szeretetszolgálat egri csoportja

Hazai – 2022. január 11., kedd | 14:07

Szervezet kategóriában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egri csoportja kapta az „Eger Csillaga 2021” címet. Az Egri Lokálpatrióta Egylet elismerését közönségszavazás útján ítélték oda az önkénteseknek, akik nevében a csoport vezetője, Kékesi Györgyné vette át a díjat. Január 7-én tartották a díjátadó gálát az egri Líceum-kápolnában.

Szervezet kategóriában a máltai önkéntesek kapták a legtöbb szavazatot, így átvehették az Eger Csillaga elismerést. „21 éve vagyunk a városban, évente mintegy ezer emberről gondoskodunk. Váratlan volt, hogy erre a díjra jelöltek minket, és nagy megtiszteltetés, hogy ránk szavaztak a legtöbben, és mi kaphattuk meg. Biztató, hogy látják és elismerik az emberek azt, hogy segíteni vagyunk itt, azokért az emberekért, akiknek más nem segít” – mondta Kékesi Györgyné csoportvezető.

„Az öt kategóriában három-három jelöltet állított az Egri Lokálpatrióta Egylet, hogy lehetőségük legyen az egrieknek a kiváló teljesítményt nyújtó szervezetek, személyek elismerésére. A kiírás sajátossága volt, hogy támogató szavazatokat kértünk egy különdíj odaítélése érdekében: a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet munkatársai a világjárványban nyújtott emberfeletti teljesítmény előtti főhajtásként részesülnek ebben. A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségügyi dolgozók nélkülözhetetlen szolgálatára, melyet az egri és környékbeli lakosság érdekében, a közjóért végeztek” – mondta az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke, Habis László, aki megköszönte a helyieknek, hogy voksaikkal megerősítették törekvésüket.

„Amikor egy közösség nehéz helyzetbe kerül, két út áll előtte: vagy összeroppan, vagy felemelkedik. Kórházunk dolgozói az utóbbi utat választották, s több mint ezernyolcszáz kicsi csillag mindent megtesz azért, hogy nap mint nap helytálljon” – mondta el Vácity József, az egészségügyi intézmény igazgatója.

Az eseményen részt vett Ternyák Csaba egri érsek; Pajtókné Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora, illetve Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott – írja a Heol.hu.

Gazdasági társaságok kategóriában az Egri Road Beatles Múzeum nyert. A díjat Peterdi Gábor, a múzeum egyik alapítója és igazgatója vette át. Elmondta, kezdetben voltak, akik hittek bennük, s voltak, akik nem. „Olyan emberekkel együtt jelöltek, akik legalább annyira megérdemelték, mint mi, ha nem jobban. Igyekszünk tevékenységünkkel hozzájárulni a város turisztikai fejlődéséhez, a hozzánk látogatókkal megismertetni Eger szépségét”– jelentette ki.

Intézmény kategóriában az Egri Autista Alapítvány Szent Anna Napközi Otthona kapta a legtöbb szavazatot. Az intézmény képviselője, Sajgóné Kondrát Marianna elmondta, ez az elismerés is visszajelzés arról, hogy munkájuk fontos az egrieknek.

A magánszemélyek közül Juhász Bernadett, a mozgásszervi rehabilitációs osztály orvosa lett Eger Csillaga. „Egész életemet arra a sziklára alapozom, melyet a keresztény neveltetésem nyújt. Ez az elismerés mindenkinek jár, aki azon van, hogy a betegek kiszolgáltatottságát csökkentsük” – fejtette ki.

Fiatalok kategóriában Békési Eszter olimpikon úszó nyert, aki arról beszélt, bár nem egri születésű, óriási megtiszteltetés és jelzés neki, hogy kitüntették.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Videó: Eger Hírek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria