Előtalálkozót szerveznek a jövő évi ifjúsági világtalálkozóra készülve Budapesten

Hazai – 2022. november 8., kedd | 18:21

2023-ban a portugáliai Lisszabonban rendezik meg az ifjúsági világtalálkozót. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az idei ifjúsági világnap alkalmából előtalálkozót szervez 16–35 éveseknek november 19-én, szombaton Budapesten.

Az ifjúsági világtalálkozó (IVT) a katolikus egyház nemzetközi rendezvénye, amely a világ minden tájáról arra hívja a fiatalokat – legyenek katolikusok vagy más felekezetek tagjai –, hogy találkozzanak és együtt ünnepeljenek. Az IVT-ket háromévente rendezik a mindenkori pápa részvételével. 2023-ban Lisszabonban lesz az ifjúsági világtalálkozó. Az egyházmegyei-mozgalmi előtalálkozókat július 26–31. között rendezik meg, az IVT fő programja pedig augusztus 1–6. között várja a fiatalokat.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye előtalálkozóra hív minden olyan 16 és 35 év közötti fiatalt, aki érdeklődik az IVT iránt. A 37. ifjúsági világnap alkalmából megrendezett eseményre november 19-én kerül sor Budapesten 13.30 és 19 óra között. Lesz ismerkedés, katekézis, tanúságtétel, fakultációs idő, közreműködik Gábor Miklós és Riesz Domonkos atya. A workshop 13.30-tól 17 óráig tart, helyszíne: 1071 Budapest, Damjanich u. 48.

A programot 18 órától szentmise zárja a Szent István-bazilikában.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet: https://forms.gle/CS3bHqqvUqVH91vA6

A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogyha van rá módjuk, maradjanak a közösségek szentségimádásán is a szentmise után.

A tavaly Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tapasztalatai nyomán ugyanis újra várják a híveket, a katolikus egyházi közösségek és lelkiségi mozgalmak tagjait a közösségek szentségimádására a Szent István-bazilikába. Az esemény a La mia Fonte énekkar és más katolikus közösségek zenészei, tanúságtevői közreműködésével, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Ifjúsági Irodájának koordinálásával jön létre.

A szentségimádás a szentmise után, 19 órakor kezdődik, és 21.30-ig tart.

További információ: https://www.facebook.com/events/817938899214983

Forrás és illusztráció: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Ifjúsági Irodája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria