Folytatódik a Keleti teológia, bizánci lelkiség előadás-sorozat Budapesten

Hazai – 2024. február 26., hétfő | 9:01

Közel-keleti és európai kereszténység, viták a nők pappá szenteléséről, a Görögkatolikus Egyház küldetése – különleges témákkal folytatódik a Keleti teológia, bizánci lelkiség című görögkatolikus előadás-sorozat Budapesten, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az első alkalom február 29-én, csütörtökön lesz.

A 2024-es tavaszi félévben is öt előadásból áll majd a sorozat, melynek első alkalmára február 29-én 18 órakor kerül sor: Solymári Dániel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője A Közel-keleti kereszténység helyzete címmel tart előadást a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán (Budapest V., Piarista köz 1., 211. terem)

Az előadásra érdemes regisztrálni a keleti.teologia@szentatanaz.hu e-mail-címen.

A további előadások:

– március 14.: Az európai kereszténység a számok tükrében: keleti és nyugati közösségek (Rosta Gergely szociológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának egyetemi docense)

– április 11.: Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában (Görföl Tibor teológus, a Pécsi Tudományegyetem oktatója)

– április 25.: Az ortodox teológia a modern társadalomban (András Szabolcs, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának adjunktusa)

– május 9.: A Görögkatolikus Egyház küldetése (Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita)

Forrás és illusztráció: Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria