Hagyomány és újítás – Kisgyermeknevelési konferencia Martonvásáron és Vácon

Hazai – 2021. október 24., vasárnap | 17:15

Október 11–12-én zajlott Martonvásáron és Vácon az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és Martonvásár önkormányzata által közösen szervezett VI. Kisgyermeknevelési Konferencia, amelynek fókuszában a hagyomány és újítás állt. A megnyitón köszöntőt mondott Marton Zsolt váci megyéspüspök, Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere, valamint Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.

Az előadók közt szerepelt Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Turi Attila Kossuth- és Ybl-díjas építész, valamint Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

A kétnapos eseményen figyelemre méltó szakmai közösség gyűlt össze, inspiráló, gondolatébresztő közegben tekinthettek rá a résztvevők a kisgyermeknevelés különböző aspektusaira, fejlődési és fejlesztési lehetőségeire.

A konferencia résztvevőinek a plenáris előadások meghallgatása mellett lehetősége nyílt részt venni változatos témájú szekciófoglalkozásokon is, amelyek keretén belül megismerkedhettek többek között a mese és a zene szerepével a pedagógusok munkájában; hallhattak a korai nyelvoktatás módszertani újdonságairól; betekintést nyerhettek abba is, hogy a mozgás és a környezet milyen együttes hatással van a gyermekek fejlődésére.

A gondolatébresztő szakmai előadások mellett mindkét helyszínen színes és tartalmas kiegészítő programokkal várták a résztvevőket. Martonvásáron lehetőség nyílt az Agroverzum Tudományos Élményközpont, a Beethoven-múzeum és az Óvodamúzeum meglátogatására, de kinyitotta kapuit a Szent Anna-templom és a kastélypark is. A váci helyszínen pedig a püspöki palota barokk épületegyüttesével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Forrás és fotó: Apor Vilmos Katolikus Főiskola/Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria