Hajrá Vili, hajrá Bendegúz, hajrá magyarok! – A Magyar Labdarúgó Válogatott beteg fiatalokat támogat

Hazai – 2021. január 2., szombat | 15:00

„A magyar labdarúgó válogatott is támogatja volt diákunk, Sajben Solt Bendegúz tüdőtranszplantációját. Ezúton is köszönjük nekik, és Bendinek mielőbbi műtétet és felépülést kívánunk!” – olvasható a Pannonhalmi Bencés Gimnázium közösségi oldalán. Nikolics Nemanja szerb–magyar kettős állampolgárságú magyar válogatott labdarúgó tette közzé az örvendetes hírt.

„Ahogy azt bizonyára sokan tudjátok, mi, válogatott játékosok fontosnak tartjuk, hogy egyénileg is, ahol tudunk, segítsünk a nehéz helyzetben lévő gyerekeken, felnőtteken. Ugyanakkor azt is fontosnak tartjuk, hogy mindannyian együtt, a válogatott stábtagjaival közösen, csapatként is segítsünk.

Idén úgy döntöttünk közösen, mi játékosok és a stábtagok, hogy az izomtónuszavarban szenvedő Bertalan Vilike műtétjét és azt követő kezelését, a cisztás fibrózisban szenvedő és transzplantáció előtt álló Sajben Solt Bendegúzt, illetve a Tábitha Gyermekhospice Házat segítjük összesen 20 millió forinttal.

Vilikének és Solt Bendegúznak mihamarabbi teljes gyógyulást kívánunk, a Tábitha Háznak pedig azt, hogy áldozatos munkájuk eredményeként minél több gyógyult kisgyerek hagyhassa el a Házat.”

Forrás és fotó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Nikolics Nemanja Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria