Karácsonyi csomagküldést szervez fogvatartottaknak a Mécses Szeretetszolgálat

2017. december 4. hétfő, 19:56

A hazai börtönökben körülbelül 150 olyan fogvatartott él, aki senkitől sem számíthat karácsonyi ajándékra – nekik próbál segíteni a Magyar Börtönpasztorációs Társaság Mécses Szeretetszolgálata, melynek Beer Miklós váci megyéspüspök a védnöke.

Van, akinek senkije sincs, aki gondolna rá az ünnepek alkalmával, és vannak, akik a családjuk nehéz anyagi körülményei miatt nem kapnak karácsonyi csomagot.

A Mécses Szeretetszolgálat huszonhat éve foglalkozik fogvatartottak lelkigondozásával. Munkájuk során azt tapasztalták, hogy ezek az emberek különösen is hiányt szenvednek mások önzetlen szeretetéből. Ezért határozták el, hogy megajándékozzák őket karácsonykor, hisz nekik is szükségük van hasonló gesztusokra, a szeretettség, a megajándékozottság tapasztalatára. Ezek a tapasztalatok segítenek nekik a fejlődésükben és a társadalomba való visszailleszkedésben.

Várják olyan magánszemélyek és közösségek jelentkezését, akik szívesen részt vennének csomagok összeállításában és postára adásában. Egyszerű ajándékcsomagra gondolnak, amelyben elsősorban tartós élelmiszerek, kávé, tea, tisztálkodószerek, fehérnemű, könyvek, újságok vannak.

Jelentkezés és további információk:

E-mail: jalsovszky.gy@t-online.hu vagy mecsesbp@gmail.com

Telefon: +36 (1) 365-4585, +36 (30) 203-6124, +36 (30) 924-1432

A csomagküldés anonim módon, a szeretetszolgálat nevében történik, feladónak is a Mécses Szeretetszolgálat központi címét kell megadni. Jelentkezés után küldik a fogvatartott nevét és címét, egy tájékoztatót a csomag lehetséges tartalmáról, illetve a tiltott tárgyakról, valamint a csomagküldési engedélyt. A csomag tartalmát a jelentkezők állítják össze és adják postára. Egyéni és egyesített csomagok feladására is van lehetőség, utóbbi esetén egy börtönben fogva tartott több személy részére küldhetnek csomagot.

A Mécses Szeretetszolgálat munkatársai azt kérik, a csomagba tegyenek egy névre szóló levélkét, amiből a megajándékozott érzi, hogy van, aki szeretettel gondol rá karácsonykor.

Akik nem tudnak csomagot küldeni, de szívesen segítenek, anyagi hozzájárulásukkal támogathatják az akciót: ennek részleteit a szervezet honlapján találják.

Forrás: Mécses Szeretetszolgálat

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

2019. február 16. szombat
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

2019. február 16. szombat
Útravaló – 2019. február 17., évközi 6. vasárnap

Útravaló – 2019. február 17., évközi 6. vasárnap

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. február 17.

Mai evangélium – 2019. február 17.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 6,17.20–26

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle