Karácsonyi csomagküldést szervez fogvatartottaknak a Mécses Szeretetszolgálat

2017. december 4., hétfő | 19:56

A hazai börtönökben körülbelül 150 olyan fogvatartott él, aki senkitől sem számíthat karácsonyi ajándékra – nekik próbál segíteni a Magyar Börtönpasztorációs Társaság Mécses Szeretetszolgálata, melynek Beer Miklós váci megyéspüspök a védnöke.

Van, akinek senkije sincs, aki gondolna rá az ünnepek alkalmával, és vannak, akik a családjuk nehéz anyagi körülményei miatt nem kapnak karácsonyi csomagot.

A Mécses Szeretetszolgálat huszonhat éve foglalkozik fogvatartottak lelkigondozásával. Munkájuk során azt tapasztalták, hogy ezek az emberek különösen is hiányt szenvednek mások önzetlen szeretetéből. Ezért határozták el, hogy megajándékozzák őket karácsonykor, hisz nekik is szükségük van hasonló gesztusokra, a szeretettség, a megajándékozottság tapasztalatára. Ezek a tapasztalatok segítenek nekik a fejlődésükben és a társadalomba való visszailleszkedésben.

Várják olyan magánszemélyek és közösségek jelentkezését, akik szívesen részt vennének csomagok összeállításában és postára adásában. Egyszerű ajándékcsomagra gondolnak, amelyben elsősorban tartós élelmiszerek, kávé, tea, tisztálkodószerek, fehérnemű, könyvek, újságok vannak.

Jelentkezés és további információk:

E-mail: jalsovszky.gy@t-online.hu vagy mecsesbp@gmail.com

Telefon: +36 (1) 365-4585, +36 (30) 203-6124, +36 (30) 924-1432

A csomagküldés anonim módon, a szeretetszolgálat nevében történik, feladónak is a Mécses Szeretetszolgálat központi címét kell megadni. Jelentkezés után küldik a fogvatartott nevét és címét, egy tájékoztatót a csomag lehetséges tartalmáról, illetve a tiltott tárgyakról, valamint a csomagküldési engedélyt. A csomag tartalmát a jelentkezők állítják össze és adják postára. Egyéni és egyesített csomagok feladására is van lehetőség, utóbbi esetén egy börtönben fogva tartott több személy részére küldhetnek csomagot.

A Mécses Szeretetszolgálat munkatársai azt kérik, a csomagba tegyenek egy névre szóló levélkét, amiből a megajándékozott érzi, hogy van, aki szeretettel gondol rá karácsonykor.

Akik nem tudnak csomagot küldeni, de szívesen segítenek, anyagi hozzájárulásukkal támogathatják az akciót: ennek részleteit a szervezet honlapján találják.

Forrás: Mécses Szeretetszolgálat

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58