Konferenciát rendeznek az Országházban öt évvel a Laudato si’ enciklika megjelenése után

Hazai – 2020. február 20., csütörtök | 9:52

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület Fenntarthatóság, igazságosabb gazdasági rendszer, teremtésvédelem – Öt évvel a Laudato si’ enciklika megjelenése után: mérleg és teendők címmel konferenciát szervez március 25-én az Országházban.

Ferenc pápa 2015 júniusában jelentette meg enciklikáját a teremtett világ iránti felelősségről Áldott légy – a közös ház gondozásáról címmel. A körlevelet hívőknek és nem hívőknek egyaránt írta, és kiemelten szeretné megszólítani benne a világ vezetőit, ideértve minden felelős döntéshozót kormányzati és gazdasági szinten egyaránt.

A konferencia célja, hogy öt évvel a pápai körlevél megjelenése után számot vessünk eddigi ténykedéseinkkel, s előretekintve a jövőre, új utakat, lehetőségeket tárjunk fel. Az előadók között lesz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; Varga Judit igazságügyi miniszter; Hölvényi György európai parlamenti képviselő; Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója és még számos, a közéletből, egyházi és tudományos életből ismert személyiség.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet 2020. március 15-ig kell megtenni EZEN a linken. A regisztrációt a jelentkezés sorrendjében fogadják a szervezők.

A konferencia részletes programja ITT olvasható. Itt található a részvétellel kapcsolatos tájékoztató, valamint az adatvédelmi tájékoztató is.

Időpont: 2020. március 25., szerda, 10 óra

Helyszín: Országház, Felsőházi terem (1055 Budapest, Kossuth tér 1–3.)

Forrás: MKPK Titkárság

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria