Kopits tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a PPKE hallgatói október 5-ig

Hazai – 2020. szeptember 28., hétfő | 15:12

A Pázmány Alapítvány Kopits tanulmányi ösztöndíjat hirdet a 2020/21-es tanévre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) hallgatói számára. A pályázati űrlapot és mellékleteket 2020. október 5-én 16 óráig kell benyújtani. Az egyetem minden karáról egy-egy hallgató nyeri el az ösztöndíjat.

Az ösztöndíj alapítóinak célja néhai Kopits Imre neves orvosprofesszor szellemi hagyatékának ismertetése és szellemiségének terjesztése: a keresztény-nemzeti gondolat előmozdítása Magyarországon. Az adományozó Kopits család azon diákoknak ajánlja fel az ösztöndíjat, akik ezen szellemi örökséget továbbviszik, és kiemelkedő eredményt érnek el tanulmányaik során.

A PPKE azon hallgatói vehetnek részt a pályázaton, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és tanulmányaik során kiemelkedő eredményt értek el. Több hasonló jelölt esetén további figyelembeveendő kritériumok: szociális helyzet, vallásos elhivatottság, az egyetem javára vállalt önkéntes munka.

A pályázatot (az űrlapot és a mellékleteket) elektronikus úton kell benyújtani a következő e-mail-címre: kopits.osztondij@ppke.hu 2020. október 5-én 16 óráig.

A pályázaton azon hallgatók vehetnek részt, akiket oktatóik erre érdemesnek találnak, és ezt ajánlásukkal igazolják. Az aktív hallgatói jogviszonyt, valamint a tanulmányi átlagot a Neptunból kinyomtatott lappal kell igazolni.

Az eredményhirdetés október 23-án lesz, e-mailben értesítik a jelentkezőket. Az oklevél ünnepélyes átadásának időpontja november első felében várható, a pontos helyszínt és az  időpontot a nyertesek szintén e-mailben fogják megkapni.

A 2020/21-es tanévben 1 millió forintot oszt ki az alapítvány, karonként 250 ezer forint összegben (karonként egy-egy hallgató részesül díjazásban). Az ösztöndíj folyósítására az ösztöndíjas és a Pázmány Alapítvány ösztöndíjszerződést kötnek. A pályázók elfogadják és tudomásul veszik a kiírónak azt a jogát, hogy a beérkezett pályázatokat kizárólagos hatáskörben, önállóan és saját belátása szerint értékeli.

A pályázati űrlap és a részletek ITT letölthetők.

Forrás: PPKE BTK

Fotó: PPKE BTK Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria