Kozma Imre atya: Főhajtás az ápolók napján

Hazai – 2020. május 12., kedd | 20:24

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az ápolók világnapján, május 12-én a rend közösségi oldalán köszönte meg az ápolók áldozatos munkáját.

„Miként a víz kioltja a tüzet, a szeretet éppúgy törli el a szenvedést.”
(Istenes Szent János)

Ma, az ápolók napján az ápolókra gondolunk, akik, amíg csak van rá lehetőségük, nem szűnnek meg jót cselekedni.

Különleges nap ez a mai. Érdemes a betegek és ápolók égi pártfogójának, Istenes Szent Jánosnak szavaira figyelni, amelyekre az ünnepnap alkalmával a köztársasági elnök felesége, Anita asszony is utalt: „Az ápolók minden napja különleges nap” – amit Istenes Szent János saját szavaival így folytatott volna –, mert az ember nagy lehetősége: a legkiszolgáltatottabbaknak, a betegeknek irgalmas szívvel védelmet és biztonságot nyújtani.

Bátorítsa Önöket Istenes Szent János vallomása: „Krisztus foglya vagyok. Amikor látom a sok szegény testvéremet, és látom itt mellettem szinte már az emberi erőt is meghaladó szenvedéseket, és látom, hogy mennyi lelki és testi nyomorúság kínozza őket, nagyon elszomorodom, mert nem tudok rajtuk segíteni, de mégis bízom Krisztusban, hiszen Ő ismeri a szívemet.”

Az Önök jó szívét Istenes Szent János, a betegek és ápolók égi pártfogójának példája lelkesítse, és Isten áldása erősítse!

Tisztelő szeretettel és hálás szívvel,

Kozma Imre OH,
a Betegápoló Irgalmasrend
magyarországi vezetője

Forrás és fotó: a Betegápoló Irgalmasrend Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria