Lezárult az „Atyai szívvel 2020–2021” rajzpályázat – a legjobb pályaműveket kiállításon láthatjuk

Hazai – 2021. június 8., kedd | 9:00

Atyai szívvel XVII. címmel rendez gyermekrajz-vándorkiállítást az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan a Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány. A tárlat az Atyai szívvel 2020–2021 rajzpályázat legjobbjai közül válogat. A megnyitó és díjkiosztó Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én, a 11 órai szentmise után lesz a mátraverebély-szentkúti Ferences Galériában.

A legjobb pályaművekből összeállított kiállítást Orosz Lóránt OFM kegyhelyigazgató nyitja meg, védnökei Erdő Péter bíboros, prímás, érsek; Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke; valamint Dobos Klára, az Új Misszió szerkesztője. A zsűri tagjai Prokopp Mária művészettörténész és Basáné Révész Erzsébet művésztanár voltak.

Ferenc pápa 2020. december 8-án tette közzé Patris corde (Atyai szívvel) kezdetű apostoli levelét, amelyben meghirdette a Szent József-évet. A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány ennek apropóján gyerekeknek szóló rajzpályázatot hirdetett Atyai szívvel 2020–2021 címmel. A felhívásra majdnem félezer igényes alkotás érkezett az ország katolikus óvodáiból és iskoláiból.

A pályaművek javasolt témái voltak: Szent József, Mária jegyese; Jézus nevelőapja; a Messiás szolgálata; A munka méltósága és a család; Szerető gyengéd apa, aki befogadó Isten akaratával szemben.

A zsűri 38 díszoklevél és közel száz különdíj odaítéléséről döntött. Az elbírálási folyamat során szándékosan nem helyezéseket osztanak, hiszen az alapítvány által immár tizenöt éve meghirdetett rajzpályázatok célja nem a versenyeztetés, hanem a gyermekek inspirációja, kifejezőkészségének felszínre hozása, alkotásaik bemutatása.

Forrás és kép: TILMA a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria