Magyar állami kitüntetést vehetett át Michael August Blume nuncius

Hazai – 2021. december 13., hétfő | 19:54

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes december 13-án adta át Michael August Blume-nak, Magyarország apostoli nunciusának a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést szolgálatáért és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésében vállalt szerepéért Budapesten, a Szentszék magyarországi nagykövetségén.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust eredetileg 2020-ban rendezték volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel később, 2021. szeptember 5–12. között tartották meg a világeseményt a magyar fővárosban.

Ferenc pápa 2018. július 4-én nevezte ki Michael August Blume alessanói (Alexanum) címzetes érseket, verbita szerzetest Magyarország apostoli nunciusává. Az anyai ágon magyar származású érsek nyugdíjazásához közeledve éppen ősei földjén végezheti diplomáciai szolgálatát.

Michael August Blume május végén töltötte be 75. életévét, az ebből az alkalomból készített interjúnkban így fogalmazott: „Kötelességünk hirdetni Isten szavát minden körülmények között, használva a rendelkezésre álló fórumokat, és legfőképpen a személyes kapcsolatainkat. Magyarországon a megkeresztelt emberek között sokan vannak, akik különböző okokból elfeledkeznek erről a kegyelemről, amely megment minket. Soha nincs késő ahhoz, hogy újra tudatosodjon bennük.”

A nuncius az eucharisztikus kongresszus megrendezésében vállalt szerepével is ezt kívánta erősíteni.

Forrás: MTI, Magyar Kurír

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria