Máltai óriásplakát és ruhagyűjtő pont a Dózsa György úti aluljáróban

Hazai – 2015. november 28., szombat | 14:18

Az elesettekhez való lehajlásra hívó óriásplakátot helyezett el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Dózsa György úti aluljáróban. A „Következő lépés az evolúcióban a segítségnyújtás” feliratú hirdetés mellett kreatív ruhagyűjtő pont ad lehetőséget a konkrét segítségre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Mahír Cityposterrel közösen hirdetett pályázatot a Dózsa György úti aluljáró hosszú ideje üresen álló kirakatainak társadalmi célú hasznosítására, közösségi üzenetek elhelyezésére. A nyertes Porcz Patrik soproni egyetemi hallgató lett a Következő lépés az evolúcióban a segítségnyújtás feliratú plakátjával.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke korábbi üzenetében úgy fogalmazott, örömmel illeszti ezt az üzenetet Ferenc pápa buzdítása mellé: „Győzzük le a közönyt!”

„Amikor mások terhét magunkra vesszük, a sajátunk lesz könnyebb; amikor beteget gyógyítunk, a saját szívünk sebe gyógyul; amikor szomorút vigasztalunk, a lelkünk talál nyugalmat; amikor mások szenvedését enyhítjük, saját töviseink hegye csorbul; amikor adunk, mi gazdagodunk és átéljük a feltámadottak örömét.”

(Részlet Kozma Imre atya idei húsvéti üzenetéből)

Az óriásplakáttal nem csupán egy fontos üzenet került a Dózsa György úti aluljáró kirakataiba, de a környezet is rendezettebbé vált. A hirdetés mellett egy kreatívan kivitelezett ruhagyűjtő pontot alakítottak ki az aluljáróban, ahol cipőt, meleg ruhát, új alsóneműt, zoknit is lehet ajándékozni a rászoruló embereknek. Az összegyűlt ruhákat minden héten elszállítják a gyűjtőből és szétosztják a nélkülözők között.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria