Megújult a budai Szent Erzsébet szociális otthon

Hazai – 2018. március 20., kedd | 9:00

Március 8-án ünnepelték a Budapest II. kerületében található, megújult Szent Erzsébet-otthon jubileumát. Az eseményen részt vett Snell György esztergom-budapesti segédpüspök is.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Otthont 1992-ben alapították, jelenleg közel száz időskorút látnak el a Magyarok Nagyasszonya Társaság által fenntartott intézményben. A szerzetesközösséget Lékai László bíboros, esztergomi érsek alapította közvetlenül a Szerzetesi Kongregáció 1986 februárjában kiadott engedélye után. Az új társaságban való részvételt a korábban feloszlatott Jézus Szíve Népleányai Társasága tagjai belföldi misszióként vállalták legfőbb elöljárójuk jelölése és önkéntes jelentkezés alapján.

Az emigrációból küldött adományból noviciátust építettek Tahiban, ami most a társaság tulajdonaként és gondozásában, Szív Lelkiségi Központ néven működik. Kanadai magyarok támogatásából építették fel a Szent Erzsébet-otthont.

A jubileumi ünnepségen beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki a Láng Zsolt polgármesterrel együt tartott tájékoztatón elmondta: a Katolikus Egyház fenntartásában lévő II. kerületi intézmény energetikai és gépészeti megújítását 187 millió forinttal támogatta a kabinet.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria